изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:36 EEST
Съдбата на „Обединените патриоти“ ще стане ясна във вторник    
Политика
На коалиционен съвет във вторник участниците в „Обединените патриоти“ – „Атака“, НФСБ и ВМРО – ще решат бъдещето на коалицията. Там ще бъде обсъдено предложението на Волен Сидеров за оставка на Красимир Каракачанов, както и най-вероятно предложението на НФСБ кой ще замени Валери Симеонов в правителството на Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.



Сидеров: Оттеглянето на Каракачанов е оздравително От доброто представяне на патриотите на евроизборите ще зависи дали управляващата коалиция ще оцелее. Това заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров по бТВ. Той изрази тревога, че "Обединените патриоти" могат да бъдат обезличени. „Аз не предавам четата. Когато се хвана с някого съм точен. Това го знаят всички. Въпросът е как ще действа самата власт. ГЕРБ също трябва да си дават сметка каква политика ще водят: дали ще бъде джендърска или ще бъде консервативно-патриотична, каквато ще се води в Европа“, заяви лидерът на „Атака“, отговаряйки на въпрос дали коалицията между "Обединените патриоти" и ГЕРБ ще оцелее. 

В същото време Сидеров не знае дали коалицията „Обединени патриоти“ ще се явят заедно на предстоящите през май 2019 г. евроизбори. „Без идеи, без минаването на ново ниво коалицията „Обединени патриоти“ ще последва съдбата на Реформаторския блок“, каза той. 

Според Сидеров оттеглянето на Красимир Каракачанов е оздравително, за да може да се направи план за работа на управляващата коалиция. Лидерът на „Атака“ заяви, че споделя тази своя идея първо с медиите, защото живеем в медиен свят. На въпрос дали е говорил за това с премиера, Сидеров каза: Споделям го първо с медиите. С премиера също винаги мога да споделя това. Той смяташе, че с излизането на Валери Симеонов ще счупи коалицията, но се случи точно обратното то я заздрави. Живеем в медиен свят, затова споделих някои от своите идеи първо с медиите. Получава се така, че първо казвам някои неща на медиите... В изпълнителната власт губят реална представа за случващото се извън нейните стени. 

Каракачанов: На коалиционен съвет ще обсъдим предложенията на Сидеров Предложението на Волен Сидеров да си подам оставката като вицепремиер е творческо. Продължавам да мисля творчески върху неговото предложение. Очаквам неговото творческо предложение да бъде развито на коалиционен съвет във вторник и след неговото провеждане ще кажа моето решение. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по бТВ. Той каза, че няма време за творчество, каквото има неговият коалиционен партньор от „Атака“, защото по цял ден е зает с работа в министерството на отбраната. „Нека си отговорим до вторник на един въпрос, кой ни бута към съдбата на Реформаторския блок“, попита Каракачанов, коментирайки, че „Обединените патриоти“ се обезличават в коалиция с ГЕРБ. Според Каракачанов не е логично „Атака“ и ВМРО да имат свои министри във властта, а НФСБ на Валери Симеонов да нямат. Би било редно на коалиционния съвет във вторник Валери Симеонов да предложи името на новия вицепремиер.

Има два подхода: 1. да бъде издигнат един от техните депутати в парламента; 2. да потърсят обществена фигура. 

Красимир Каракачанов, председател на ВМРО. / БГНЕС „Ако кандидатурата е подходяща, ще я подкрепим. Ако не е, ще го кажа със съответните аргументи, но няма да бъде през медиите“, уточни Каракачанов. Той не изключи нито един вариант за развитие на събитията по време на коалиционния съвет, включително и да хвърли оставка. „Ако наистина се държим като патриоти, а не като хора, преследващи личните си интереси, аз съм готов“ да се явим заедно на евроизборите, каза Каракачанов.

Той заяви, че не е обсъждано официално предложението Волен Сидеров да бъде водач на листата за евроизборите, но сподели, че има такава хипотеза. По отношение на бъдещето на коалицията и резултатите от предстоящия коалиционен съвет във вторник, Каракачанов каза: „Или продължаваме заедно, или не продължаваме заедно“. „Към момента, въпреки че нашата коалиция "Обединени патриоти" се държи доста странно в парламента, ГЕРБ се държат доста толерантно към нас. Има наложителност нашата програма за управление да бъде актуализирана. Трябва приоритетно да изведем темите като повишение на доходите и развитие на бизнеса. Една част от хората в момента протестират напълно основателно, а други са за шоуто. Нека да има протести, но те да не бъдат за сметка на обществото. Нека кажем, че голямата част от обществото не виждат алтернатива“ на управлението, заяви лидерът на ВМРО.

http://bgnes.com

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди