изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 08:12 EET
ДВЕ БЛИЗНАЧКИ В КИТАЙ СА ПЪРВИТЕ ХОРА, СЪЗДАДЕНИ С ИЗКУСТВЕНО ПРОМЕНЕНИ ГЕНИ    
Китай
Китайският учен Той Джианкуи твърди, че е помогнал да се създадат първите хора в света с изкуствено изменени гени - две близначки. Според него ДНК на новородените е претърпяла промяна с помощта на нов метод за редактиране на гени (CRISPR), съобщи Асошиейтед прес в понеделник.
 
прочети повече (114 думи)
Изocтaвeнaтa кapиepa в Kитaй, коятo ce пpeвъpнa в yлтpaлyкcoзeн 88-мeтpoв xoтeл "зeмecтъpгaч&quo    
Китай
Ултpaлyĸcoзният xoтeл "зeмecтъpгaч" в Шaнxaй e гoтoв и cĸopo oчaĸвa дa пocpeщнe пъpвитe cи гocти. Hoвият oбeĸт нa мeждyнapoднaтa ĸoмпaния Іntеrсоntіnеntаl пpeдcтoи дa oтвopи вpaти нa 20 нoeмвpи в Шaнxaй пoд имeтo Іntеrсоntіnеntаl Ѕhаnghаі Wоndеrlаnd или пoзнaт oщe ĸaтo Ѕhіmао Quаrrу Ноtеl.
 
прочети повече (150 думи)
Откриха още една теракотена армия в Китай    
Китай
Китайската теракотена армия на Цин Шихуанди е известна в целия свят: 7000 войници в пълен ръст и в пълно бойно снаряжение охраняват вечния покой на императора. Неотдавна китайски археолози откриха гробница с умалено копие на Теракотената армия: в южната част на погребален комплекс стоят кавалеристи и колесница с височина 140 см, а в центъра й – 300 пехотинци.
 
прочети повече (78 думи)
Китай изпревари всички и започна заселването на Космоса с нова цивилизация китайци    
Китай Китайската компания Shainghai ManWei Technology пусна в орбита първата космическа генна банка DSB-01, съобщи националната телевизия на Китай. Изстрелването бе извършено в четвъртък от космодрум "Тайюан" на чрез Changzheng-4. Авторите на проекта отбелязват, че генетичният материал от седем граждани на Китай ще бъде непокътнат за около хиляда години. Генният материал се поставя в специален контейнер, който не е изложен на космическо излъчване.
 
прочети повече (249 думи)
Пекин: Китай не иска хегемония, светът не се нуждае от нова Студена война    
Китай
Китай не се стреми към световна хегемония и няма да участва в оръжейна надпревара, независимо от своето ниво на икономическо развитие. Това заяви министърът на отбраната и член на Държавния съвет на КНР Вей Фънхъ. „Развитието на Китай никога няма да създава заплаха за нито една държава по света. Независимо от нивото на своето развитие, ние никога няма да се стремим към хегемония, а също така няма да участваме във военна експанзия и оръжейна надпревара“, каза китайският министър.

 
прочети повече (605 думи)
Най-дългият морски мост в света – 55 км, в Китай /ВИДЕО/    
Китай
Най-дългият морски мост в света ще бъде открит утре в Китай. Той свързва Хонконг, Макао и южния китайски град Чжухай. На церемонията ще присъстват китайският президент Си Цзинпин, ръководителката на Хонконг Кари Лам и други високопоставени лица, информира ДПА.
 
прочети повече (342 думи)
Поискахме Глобален център за сътрудничество с Китай в София    
Китай Създаването на Глобален център за сътрудничество в София, който да проучва европейското законодателство и да оценява риска при осъществяването на инвестиционни проекти от Китай в ЕС, в сътрудничество със страните от Инициативата "16+1",  беше обсъдено на срещата на местните лидери от ЦИЕ и Китай.
 
прочети повече (255 думи)
Мишки с две майки се родиха в Китай    
Китай
Китайски учени разработиха технология, с която на бял свят се появиха мишлета, чиито родители са от един и същи пол, предаде Франс прес. Тя е базирана върху модифицирани стволови клетки. Теоретично погледнато, методът, който повдига редица етични въпроси, може да доведе до нов подход за клониране на бозайници и дори за зачеване при хомосексуални двойки. Това е първият успешен метод в тази насока. Предишните сходни опити завършиха с провал.
 
прочети повече (322 думи)
Рекорд: 666 рояла зазвучаха едновременно в Китай /ВИДЕО/    
Китай Музиканти в Китай поставиха световен рекорд по масово свирене на пиано. 666 рояла звучаха едновременно в ръцете на 637 участници от 8 страни.
 
прочети повече (38 думи)
БЕДЕН РИБАР ПЛАЧЕШЕ ОТЧАЯН, НО СЕ ОКАЗА, ЧЕ Е УЛОВИЛ...    
Китай Тази история звучи като истинска приказка, но е съвсем реална и се е случила в Хонконг. Главен герой в нея е беднякът Минг Куок от Хонконг. Той издържал семейството си с улов на риба, която продавал на пазара. По нищо не се очаквало животът му да се промени, но се случило истинско чудо. Един път уловът му го довел до пълно отчаяние, защото вместо риба изтеглил с мрежите си голям къс дърво.
 
прочети повече (315 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди