изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 13:36 EEST
КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ ЙОРДАН ЙОРДАНОВ ЩЕ НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА ЗА КОЛЕДНА КАРТИЧКА    
Коледа На 10 декември от 9.30 часа в Голямата заседателна зала на Община Добрич кметът Йордан Йорданов ще награди победителите в конкурса за коледна картичка. 400 деца от добрички училища участваха в общинския коледен конкурс и изпратиха своите картички.
 
прочети повече (507 думи)
БАРОК ЗА КОЛЕДА    
КоледаНа 12 декември от 18.00 ч. в концертна зала „Добрич“ Български камерен оркестър с диригент  Алексей Измирлиев ще ни зарадва с празничен класически концерт, чието заглавие подсказва епохата на произведенията. Ще прозвучат две Кончерти Гросо от майсторите в този жанр - Хендел и Корели.
 
прочети повече (62 думи)
„БЛАГОТВОРИТЕЛНА КОЛЕДА“ 2018    
КоледаВ навечерието на светлите коледни празници е особено важно да стъпим на здравите основи на морала и ценностите, на духовността и традициите, на грижата за отделния човек. Длъжни сме да направим така, че да дадем надежда и поводи за гордост на всички наши съграждани.
 
прочети повече (168 думи)
КОЛЕДАРСКИ ГРУПИ В ТЕРВЕЛ ЩЕ ОТПРАВЯТ БЛАГОСЛОВИИ ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ    
КоледаКоледарски групи в Тервел ще отправят благословии за здраве и берекет през новата година, съобщават от кметската управа за предстоящия общински преглед на самодейците, който ще се състои на 18 декември. Коледарските традиции ще оживеят в залите на историческия музей.
Момчета от детските градини и училищата и по-възрастните коледари от селата ще изпълнят песни за празника, ще покажат обичаи, съхранявани от векове в Тервелския край.
 
прочети повече (82 думи)
Рованиеми - селото на Дядо Коледа - земя на чудесата    
Коледа
Да, Вирджиния, има Дядо Коледа и ето къде живее той...
 
прочети повече (334 думи)
КОЛЕДНАТА ЕЛХА НА ДОБРИЧ ГРЕЙВА НА 7 ДЕКЕМВРИ    
КоледаСветлините на Коледната елха ще бъдат запалени от кмета на Добрич Йордан Йорданов на 7 декември от 17.00 часа на площад „Свобода“. Вече трета година символът на Коледа е живо дръвче, което е високо 12 метра и ще блесне с над 4000 хиляди разноцветни лампички, украшения и сребърни гирлянди.
 
прочети повече (104 думи)
В КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР ВЕЧЕ ПОДГОТВЯТ КОЛЕДНИТЕ ИЗНЕНАДИ    
Коледа„Дядо Коледа, къде си?“ - по приказката на Лиман Франк Баум, е последната постановка в творческия календар за 2018 година на Държавен куклен театър „Дора Габе“. По традиция, в навечерието на празниците в коледното представление са ангажирани всички актьори. И тази година екипите са два, за да могат да достигнат до всички деца, които очакват коледното представление на кукления театър в Добрич. Репетициите започнаха.
 
прочети повече (80 думи)
КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА В ДОБРИЧ    
Коледа

И тази година Община Добрич подготви богата програма за коледните и новогодишните празници. Какво предвиждаме и какво предстои в богатия културен афиш?


 
прочети повече (900 думи)
ОБЩИНА ДОБРИЧ ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА КОЛЕДНА КАРТИЧКА    
КоледаИ тази година Община Добрич организира конкурс за коледна картичка, в който могат да участват ученици от първи до четвърти клас. Всеки, който желае да участва ще има възможността да твори на коледна тематика. Kартичките трябва да бъдат двойни, формат – бизнес клас, размер – 210 х105 мм, рисувани или изработени с материали и техники по избор.
 
прочети повече (127 думи)
„БЛАГОТВОРИТЕЛНА КОЛЕДА“ ПОМОГНА НА 344 ДУШИ ОТ ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
КоледаЗа осми пореден път Община Генерал Тошево организира „Благотворителна Коледа“.  Благородното начинание се осъществи съвместно с Църковното настоятелство при храм „Св. Вмчк Георги“, с. Преселенци.
 
прочети повече (106 думи)
КОЛЕДАРИ ОТ ДГ №10 ”СЛЪНЧИЦЕ” НАРИЧАХА ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ В ДОМОВЕ И ОФИСИ    
КоледаЗа здраве и берекет наричаха малки коледари от групите „Звездичка” и „Мики Маус” на ДГ №10 „Слънчице” в Добрич преди светлите християнски празници. Облечени в народни носии, с калпаци, ямурлуци и геги, момчетата гостуваха на домове и офиси. Коледарските песни, изпълнени със звънки гласчета, радваха както домакините, така и случайни граждани по улиците на Добрич.
 
прочети повече (118 думи)
ПЕНСИОНЕРИ ОТ КАВАРНА ДАРИХА…    
КоледаТази Коледа бе вълнуваща, щастлива и усмихната за две деца от град Каварна. Кристиян Демиров, ученик от VI "а" клас, и Димитър Пашов от VI "б" клас , възпитаници на ОУ" Йордан Йовков", получиха по 391,20 лв. помощ за своите семейства от сдружение "Съюз на пенсионерите" в града.
 
прочети повече (41 думи)
НОВАТА 2018 ГОДИНА ТОКУ-ЩО ДОЙДЕ В ДОБРУДЖА ОТКЪМ НОС ШАБЛА. ЧЕСТИТО НОВАТА 2018 ГОДИНА!!!    
Коледа
ДОБРУДЖАНЦИ, ПОНЕ ЕДНО НЕЩО Е НЕВЪЗМОЖНО ДА НИ ОТНЕМАТ - ПЪРВИ В БЪЛГАРИЯ ДА ПОСРЕЩАМЕ НА НОС ШАБЛА 19 МИНУТИ ПО-РАНО ВСЯКА НОВА ГОДИНА! ТОКУ-ЩО НОВАТА 2018 ГОДИНА ДОЙДЕ В ДОБРУДЖА, ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ!!! ДА Е ЩАСТЛИВА, ДА ВИ ДОНЕСЕ ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ, ДА Е МИРНА И ПЛОДОВИТА, ДА ВИ ДОНЕСЕ ОЩЕ ИСКРЕНИ И ВЕРНИ ПРИЯТЕЛИ, СМЕЛОСТ И БОРБЕНОСТ. КЪДЕТО И ДА СЕ ПО СВЕТА, БЪДЕТЕ ДОБРИ, ОБИЧАЙТЕ ДОБРУДЖА, ОБИЧАЙТЕ БЪЛГАРИЯ, ОБИЧАЙТЕ РОДИНАТА, ОБИЧАЙТЕ ОТЕЧЕСТВОТО!!! ЧЕСТИТА НОВАТА 2018 ГОДИНА! НАЗДРАВЕ!
 
прочети повече (6 260 думи)
НОВА ГОДИНА И КАЛЕНДАРИТЕ    
Коледа В Египет е създаден най-древният календар - в Хелиополис в 4241 г. пр.н.е. Годината в него е разделена на 12 месеца и наброява 365 дни. В него новата година започва през юли - месецът на разливането на Нил. Този календар бил използван в Египет до въвеждането на Юлианския през 26 г. пр.н.е.
 
прочети повече (453 думи) Коментар
Коментари (0)
ШАБЛА ЩЕ ПОСРЕЩНЕ НОВА ГОДИНА 19 МИНУТИ ПО-РАНО ОТ СОФИЯ    
Коледа Жителите и гостите на Шабла ще бъдат първите българи, които ще посрещнат Нова година на родна земя.
 
прочети повече (189 думи) Коментар
Коментари (1)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди