изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-24 @ 18:26 EEST
НА 6 ОКТОМВРИ ЗАПОЧВА ЛОВЪТ НА ДРЕБЕН МЕСТЕН ДИВЕЧ    
Лов и риболов Съгласно Закона за лова и опазване на дивеча ловуването на местен дребен дивеч ще се извършва в събота, неделя и в дните, обявени за официални празници, а на водоплаващ дивеч – след 1 януари и в сряда. Първата дата за провеждане на подобно ловуване е 6.10.2018 г. (събота), като по линия на организирания ловен туризъм, ловът може да се провежда от днес.


Обект на отстрел при този вид лов са див заек; дива пуйка; фазани; токачки; яребици и кеклици; както и различни видове водоплаващ дивеч (голяма белочела гъска; зеленоглава патица; лятно и зимно бърне; фиш; лопатарка; черна потапница, черна лиска).
Ловуването на местен дребен дивеч се извършва само през деня – един час преди изгрева и един час след залеза на слънцето.
Разрешителното за индивидуален лов на мигриращ и водоплаващ дивеч, както и на фазан, яребица и кеклик на територията на ловностопанските райони на ловните сдружения се издава за срок един месец, като за фазан, яребица и кеклик е с фиксирани дати на излета съгласно утвърден график.
Съгласно установените норми за отстрел, един ловец за един ловен излет може да отстреля до: 3 бр. голяма белочела гъска, 5 бр. диви патици – обект на лов, 2 бр. фазани и токачки, 4 бр. яребици и кеклици, 1 заек.
Забранено е използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици, независимо от вида и произхода им, както и ловни хрътки и други забранени средства и методи за ловуване
По време на ловуване ловците трябва да бъдат екипирани с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят. Глобата за неизползване на подобна екипировка е от 100 до 500 лв. Забранена е употребата на алкохол, наркотични или упойващи вещества, като глобата за употребата им е от 200 до 2000 лв.
Ловците са длъжни стриктно да спазват правилата за безопасност и противопожарните изисквания при провеждането на ловните излети. 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди