изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 08:48 EEST
НОВА СЕКИРА ЗА БЪЛГАРИТЕ: Окончателно! Данък трошка се качва, без облекчения за автомобил на газ    
Парламент
Парламентът прие окончателно новия екоелемент в данъка за старите коли, който ще оскъпи данъка им средно с 10 до 30%. Текстовете бяха гласувани на второ четене, като против тях гласуваха от БСП и от "Атака".


Текстът на второ четене, засягащ поскъпването на данъка за старите коли, посредством промени във формулата, бе обсъждан разгорещено в пленарната зала повече от два часа.

Социалистите пък подкрепиха Обединените патриоти за данъчни облекчения до 50% за хората, които карат на газ, а не на бензин. Текстът не мина и не беше подкрепен от партньорите им от ГЕРБ, които се въздържаха.

Обединените патриоти обаче се разсърдиха не на ГЕРБ, към които подходиха с разбиране, защото си имали своите аргументи, а упрекнаха ДПС и Воля.

"ДПС и Марешки гласуваха против и наказаха хората, които ползват газови уредби", изригна Юлиан Ангелов от ВМРО.

Йордан Цонев от ДПС опонира, че става въпрос за газови уредби, за които никой няма да знае дали в момента се движат на газ, или на бензин.

В същото време пък мнозинството без мотивация отхвърли едно изключително важно предложение на ДПС, което засяга бюджета на общините, подчерта Цонев. Движението предлагаше коли на лизинг да плащат данъка по общини, а не по седалището на лизинговата компания, защото така парите изтичали от регионите и се съсредоточавали в столицата.

"Там, където автомобилът се движи по шосето, там, където замърсява, а не, където е седалището на лизингодателя, защото седалището е в София", мотивира се финансистът за отхвърленото предложение на движението.

Цонев констатира, че управляващите "облагодетелстваха София, защото всички големи лизингови компании са тук".

Зам.-шефът на ПГ на ДПС обвини, че този текст е лобистки, като даде пример, че тировете може да се движат в други райони на страната, но големите компании, които ги дават на лизинг, са тук, в столицата.

"Тук, в София се плаща данъкът, драги ми патриотчета!", изригна Цонев, което провокира забележка от зам.-шефа на НС Явор Нотев. "От вчера нямаме на въоръжение нови обръщения!", отправи критика Нотев, с намек за вчерашните обиди на "мишки" и "мишлета".

"Приемам, че съм излязъл от добрия тон, но не е еднаква мярката", обърна се с обвинение за двоен стандарт към Нотев депутатът от ДПС. Цонев се възмути, че Ангелов на няколко пъти в отрицателен вот е обяснявал не как той е гласувал, а как са гласували други групи. "Аз казах какво направихте вие - наказахте българските граждани с газови уредби", опонира Ангелов.

http://kanal3.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди