изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 03:51 EEST
Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху екоданъка за старите коли    
Парламент Депутатите приеха повторно Закона за корпоративното подоходно облагане и преодоляха президентското вето.

"За" закона гласуваха повторно 130 народни представители и "против" – 46. Така парламентът одобри еко данъка върху старите автомобили.

Съгласно правилника за организацията и дейността на Народното събрание законът се счита за повторно приет, ако за него е гласувало мнозинство повече от половината от всички народни представители - 121.

След гласуването, депутатът от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов заяви: "Няма как да подкрепим това вето, защото ще обречем общините на хаос."

По думите му тези основателни забележки, по отношение на самата таблица за облагане, могат да бъдат направени в допълнителен вид.

В мотивите си държавният глава Румен Радев посочва, че не е съгласен с данъка върху моторните превозни средства, отлагането на реформата за таксата върху битовите отпадъци.

Според президента не е справедливо сроковете за гражданите и бизнеса винаги да са задължителни, независимо от тяхната готовност, а сроковете за държавата немотивирано да могат да се отлагат. Той изтъква, че това е особено неприемливо, когато се удължава прилагането на конституционно нетърпима уредба - таксата за битови отпадъци да продължава да е според данъчната оценка на имота, а не според количеството отпадъци.

Президентът оспорва и въвеждането на по-високи данъчни ставки за имоти в населени места от Списъка на курортите в България, в зависимост от използването на имота.

Румен Радев не е съгласен и с промените в Закона за митниците, с които те се преобразуват в териториални дирекции.

Ветото бе единадесетото за президента, като до момента парламентът е подкрепил само едно от тях - върху Закона за приватизация и следприватизационен контрол.  http://epicenter.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди