изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:57 EEST
ПОДНОВЯВАТ РАЗКРАСЯВАНЕТО НА ГРАДСКИЯ ПАРК    
ЕкологияВ края на март се очаква да стане известно кои от новите пет проекта на община Добрич ще бъдат финансирани от "Красива България"

От 25 март се предвижда да се поднови работата по проекта за реконструкция на градския парк "Свети Георги" в Добрич, който се реализира с финансиране от общо 440 000 лева от община Добрич и "Красива България". В края на миналата година тя беше спряна заради влошените метеорологични условия.

Предстои за се завърши настилката от мит речен камък. След това ще бъдат монтирани закупените около 100 пейки и кошчета за отпадъци, обясни координаторът на проекта Ганка Пенева. Тя съобщи, че през зимата не е откраднато нито едно от осветителните тела в парка, благодарение на охраната там. Бюджетното звено "Озеленяване" е започнало реконструкция на тревните площи, през май ще се оформят и цветните алеи, а залесяването с дървесни видове ще е през есента.

В края на март се очаква да станат известни одобрените по програма "Красива България" проекти за тази година. Община Добрич кандидатства с пет проекта - за реконструкция на подлеза към градския парк, изграждане на достъпна обществена среда по ул. "25 септември" - части "Запад" и "Изток", реконструкция на детски и спортни площадки в центъра и в жилищен комплекс "Добротица", Център за подпомагане на младегки дейности в свободното време. НДТ
 


Сходни връзки

ПОДНОВЯВАТ РАЗКРАСЯВАНЕТО НА ГРАДСКИЯ ПАРК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди