изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:26 EEST
ДОБРИЧКОТО "ВиК" ПАК E С... НОВ УПРАВИТЕЛ    
ПолитикаНиколай Ангелов е вписан в търговския регистър на Окръжния съд в Добрич на 24 март

Попитахме пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството сменен ли е управителят на "ВиК" - Добрич, с какви мотиви и откога. В късния следобяд оттам ни отговориха: "Нямаме информация за направена смяна".

Фактите обаче вчера бяха следните: В търговското отделение на добричкия Окръжен съд с дата 24 март е бил вписан като управител на дружеството Николай Ангелов и е бил заличен като такъв инж. Петър Ников. Лично инж. Ников вчера сутринта между 10.00 и 11.00 ч. не знаеше, че има нов управител на неговото място. Предаването на поста, по думите на новия вече управител Николай Ангелов, е станало на обяд, като двамата са се ръкували, след което инж. Ников си е заминал.

Старият-нов и пак вече стар управител П. Ников управлява една седмица. През това време той събра всички мобилни телефони в дружеството, като остави само един. На 19.03. е издал заповед РД03-126/19.03.2004 г., в която се казва: "Забранявам зареждането на лични МПС за сметка на "ВиК" ЕООД - гр. Добрич. Считано от 19.03.2004 г." За краткото време, в което отново бе поел кормилото на водното дружество, инж. Ников декларира, че ще управлява в пълна прозрачност и ще извади "на бял свят" всички далавери, които са правени в държавната фирма.

Пред журналисти П. Ников заяви, че има сключен договор с частна фирма за доставка на еленергия на помпена станция от агрегат, като там са платени досега 80 хил. лв., без да има нужда от такава доставка на енергия. За да изнесе повече данни за нанесени икономически щети на фирмата, инж. Ников, бе заявил, че трябва да изчака приключването на разследването на Икономическа полиция, както и различните ревизии и проверки, които текат във фирмата.

Новият управител се казва Николай Ангелов. За читателите на НДТ той се представи така: "Балчиклия съм. Завършил съм ХТИ - София. Работил съм в "Геомаш" като съм стигал до началник на цех, след което, като започна разпадът на предприятието, бях пет години едноличен търговец. Кметът на Балчик Красимир Михайлов ме предложи за началник на "ВиК" - район Балчик. Като началник на района работих 2 месеца и половина. Бях уволнен от Петър Ников, без да съм го виждал. Не съм член на НДСВ и никога не съм кандидатствал".

- Г-н Ангелов, говори се, че назначението Ви е политическо? Как ще коментирате слуха, че зад назначаването Ви стои депутатът Антония Първанова?

- Не съм политик и никога не съм се занимавал с политика. Не познавам Антония Първанова, дори ще Ви попитам тя от Добрич ли е? Аз съм балчиклия и никого не познавам в Добрич. Не Ви ли се струва, че е възможно да бъде назначен неутрален човек за управител на "ВиК" - Добрич?...

- Г-н Ангелов, какво точно съдържаше доклада Ви за Царичино, едно от обвиненията в петециата?

- По заповед на инж. Ивелин Илиев направих проверка на водопровод от помпена станция Царичино до село Царичино. При проверката установих, че има направено водно отклонение, изградено съвсем ново трасе, което стига до бившия кравекомплекс. Това съм записал и в доклада си. Не знаех, че част от този кравекомплекс се стопанисва от областния управител Иван Иванов. След представянето на Петър Ников пред колектива на "ВиК", за пръв път се срещнах с областния управител, а на следващия ден бях уволнен.

- Ще уволнявате ли служители на "ВиК"?

- Може да освобождя някои, ако установя кухи длъжности. Със сигурност ще освободя с утрешна /б.а. - днешна/ дата началника на "ВиК" - район Балчик, инж. Веселин Маринов, защото за 6 години, през които той беше там началник, имам представа какво е направил за фирмата.

- Г-н Ников събра GSM-те като остави един. Каква е Вашата формула за излизане от кризата, в която е дружеството?

- Намерих около 20-ина мобилни телефона, които Ников е събрал. Аз върнах около 6 - на началниците на райони, за да имаме връзка. От инж. Ников разбрах, че 15 млн. лв. е загубата. Не съм се запознал подробно с документите. Това, което сега мога да кажа, е че трябва да намалим загубите.

- Ще увеличавате ли цената на водата?

- Не, засега няма да се увеличава цената на водата.

- Какъв е коментарът Ви по цесионния договор?

- Запознах се с него и направеното по него от инж. Ников. Подготвяме писма на 14 наши големи клиенти, които ще превеждат пари по сметка на Корпоративна търговска банка, за да може да се изплати цесията. Все още сметките на дружеството са запорирани. Вървят всички проверки, включително и от Икономическа полиция. Това, което знам, е че дружеството има ревизионен акт на стойност 200 000 лв., който смятам да обжалвам.

Разговаря Виржиния ГЕОРГИЕВА

Снимка Любен ЖЕЛЯЗКОВ
 


Сходни връзки

ДОБРИЧКОТО "ВиК" ПАК E С... НОВ УПРАВИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди