изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:11 EEST
Сребърни медали за ЗЛАТНИТЕ АЛБЕНА И МАКСИМ    
СпортСъдиите се подиграха, слугувайки на руснаците. Публиката аплодира нашите и освирка съдиите и техните световни шампиони. Само една жалка интрига не позволи в залата да звучи "Мила Родино..." и да се вее българският трибагреник - достоен финал за труда на двойката ни от българката Албена и руснака Максим и на руските им треньори



Албена Денкова и Максим Стависки донесоха първия сребърен медал за България от световно първенство по фигурно пързаляне. Миналата година на шампионата във Вашингтон те бяха трети. В Дортмунд нашите сега направиха една стъпка нагоре. За страна като България това е невероятен успех, но всички освен съдиите казват, че Албена и Максим заслужаваха титлата. Златната ни двойка бе спряна само от съдиите. Нашите получиха две оценки 6.0, но Навка и Костомаров бяха наградени с повече максимални оценки, не заради своето съчетание, а заради това, че се състезават за Русия.

Шампионатът при танцовите двойки започна и завърши със скандал. Преди началото на състезанието Валентин Пиеев - председател на БФ по кънки на Русия, се разкрещя на шефката на нашата федерация: “Малко ли ви е второто място? Дадохме ви състезател, дадохме ви треньор, а вие искате още! Щом сте ненаситни, ще ви пратя на четвъртото място!”

Това обаче не стана. След изиграването на своята композиция, нашите обраха овациите в зала “Вестфаленхале”. Публиката стана на крака. Съдиите отредиха оценки от 5,7 до 5,9 за техническо представяне и от 5,7 до 6,0 за представяне. Това беше най-малкото, което получиха, но достатъчно, за да бъдат първи. До края на състезанието оставаха волните програми на немската двойка и на руснаците Татяна Навка и Роман Костомаров.

Домакинството си каза своето и съдиите сложиха германците след нашите за сметка на украинците Грушина-Гончаров. Последни на леда излизат Навка и Костомаров. Ираят безгрешно на фона на “Розовата пантера” и “Остин Пауърс”, но тяхната програма е сравнително лесна. Руснаците получават по-големи оценки от българите, изпреварват нашите и стават световни шампиони, а коментаторите на “Евроспорт” казват: “Чувството на патриотична гордост заради титлата на нашите се примеси със срам. Това злато има доста неприятен оттенък. По-достойно бе Албена и Максим да станат световни шампиони. Те го заслужават и публиката го разбра, гледайки техните трудни и шлифовани програми.”

По време на награждаването публиката освирква руснаците. Липсва усмивката върху лицата на Навка и Костомаров. Бронзовите медалисти от Германия направо ще припаднат. Те не могат да повярват, че съдиите са им направили подобен подарък. След церемонията Албена дава три часа автографи. Никой не се интересува от шампионите и всички специалисти казват: “Сребърните Албена и Максим са златни”.

“ Обидно е да сме втори, след като цяла година казват, че сме най-добрите и че заслужаваме титлата”, бе коментарът на Албена Денкова. “Следващата година ще се постараем да направим още една стъпка нагоре, но ще ни бъде много, много трудно, защото световното ще е в Москва”, добави Денкова. СТАДИОН
 


Сходни връзки

Сребърни медали за ЗЛАТНИТЕ АЛБЕНА И МАКСИМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди