изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:47 EEST
ПРОФ. ТРОЕВА: ТРЯБВА ДА ЗАПАЗИМ СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ОТ ПРЕКАЛЕНАТА УРБАНИЗАЦИЯ    
НовиниВ петък пресконференция даде екипът, който работи по пилотен проект по програма "Леонардо да Винчи"

Инициатор на проекта е община Каварна, а координатори са представители от Международен бизнес и консултации - София. Партньори на община Каварна в този пилотен проект по международна програма "Леонардо да Винчи", подкрепен от Европейската общност, са Университет по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/ - София, "Асет Технологии" - Гърция и Училището по бизнес към Университета в Лутън.

Темата е "Обучение по маркетинг и приложението на интернет за рекламирането на туристическите ресурси", като той е насочен към развитие на нови и ефективни методи за обучение по маркетинг в сферата на туризма. "Главната идея е да се повиши квалификацията на местните предприемачи, мениджъри и персонал в малки и средни предприятия в областта на туризма за развитие на успешни маркетингови стратегии. Като специфична цел сме си поставили създаването на система и инструменти за туристическа информация и други" - заяви Йордан Големинов - координатор на проекта и представител на Международен бизнес и консултации - София.

В момента тече вторият етап на проекта, чиято продължителност е 18 месеца. По време на работната среща, състояла се в Каварна в периода 25 и 26 март, са били предоставени анкетни карти на 44 малки и средни фирми от Каварна, занимаващи се с туристическа дейност. "Такива анкетни карти са попълнени и в Лутън и Атина Пефки - другите общини-партньори. На база на данните ще бъде направен сравнителен анализ, който ще даде оценка и ще бъде един от основните критерии за разработка на учебни планове" - добави още Й. Големинов.

Проф. Веселина Троева, която е и ръководител на катедра "Градоустройство" в УАСГ, заяви специално за НДТ: "Трябва да предпазим Северното Черноморие от прекалената урбанизация, за да не ни сполети съдбата на Испания по отношение на туризма. В Испания туристическите фирми бяха принудени да събарят сгради, за да запазят туризма като печеливш бизнес в икономиката на страната си. Южното Черноморие е прекалено урбанизирано. Все още Северното е в по-добра позиция в това отношение и една от основните задачи, които сме си поставили е да го съхраним, като развием спецификата му".

Професорите Тони Сийтън и Питър Мейсън от Училището по бизнес към Лутънския университет заявиха, че трябва да се работи за развитието на качествени пазарни ниши, насочени към клиента. Така туризмът като отрасъл е по-динамичен. Не на последно място трябва да се отделя внимание на околната среда и да се работи така, че не тя да бъде пречка за развитие, а да създава работни места, добавиха още британските специалисти. НДТ
 


Сходни връзки

ПРОФ. ТРОЕВА: ТРЯБВА ДА ЗАПАЗИМ СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ОТ ПРЕКАЛЕНАТА УРБАНИЗАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди