изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:02 EEST
"ЗАЕДНО ДА ВЪРНЕМ ЖИВОТА"    
ОбществоПод това мото млади хора от Добрич се борят срещу наркотиците

Едногодишната си дейност отчете в петък Общинският младежки съвет по наркотични вещества /ОбМСПНВ/. Сруктурата бе създадена точно преди една година, а 163-мата делегати на учредителното събрание застанаха зад мотото "Заедно да върнем живота!".

"Възрастта, в която сме ние, е възраст на утвърждаване на личността, на изострена чувствителност, на емоционални кризи" - казват в доклада за дейността на съвета неговите членове. Те отчитат, че през изминалата една година общинският съвет стана национален комплексен първенец на националния конкурс "Има ли бъдеще за един наркоман", провел се в Благоевград. В него добричките тийнейджъри са участвали със 163 рисунки, 80 от които са станали част от фонда на Националния младежки съвет.

В Добрич бе организирана и подписка "Не на дрогата!", разпространена във всички добрички училища, държавни и общински институции, в Отдела за закрила на детето, на публични места. За пет дни са събрани близо 10 000 подписа.
Като ползотворна и впечатляваща определят младите хора срещата си с първата дама на България - г-жа Зорка Първанова, в качеството й на почетен председател на Националния младежки съвет по наркотични вещества. През м.г. те са разговярали и с ген. Бойко Борисов, който ги е запознал с действията на полицията за ограничаване трафика на дрога и наказателните мерки, които наркодилърите трябва да получават.

Сред останалите инициативи на ОбМСПНВ са още мероприятия под формата на анти-дрога шоу под наслов "Заедно да върнем живота". Тийнейджърите от съвета са участвали и в пет обучителни семинара, организирани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
На отчетната конференция в петък, на която присъстваха делегати от всички добрички училища, педагогически съветници и др., бе приета и програма за дейността на съвета за 2004 г. НДТ
 


Сходни връзки

"ЗАЕДНО ДА ВЪРНЕМ ЖИВОТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди