изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:19 EEST
ДЕПУТАТЪТ ЕНЧО МАЛЕВ ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ЗАМ.-ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ    
ПолитикаВ обръщение до институцията Областен управител депутатът призовава целия екип на областна администрация в спокойна атмосфера да продължи да изпълнява поетите ангажименти, които произтичат от Закона за администрацията, и да следва приоритетите, залегнали в програмата на правителството на РБ

В писмо до Политическия съвет на НДСВ народният представител Енчо Малев настоява за снемане на политическото доверие и освобождаване от длъжност на зам.-областния управител на област Добрич Дочка Костадинова, съобщи късно снощи депутатът за НДТ.

В мотивите си той изтъква, че като кандидатура на НДСВ, подкрепена от двамата народни представители Енчо Малев и Антония Първанова и областния управител Иван Иванов, след назначаването си г-жа Костадинова е показала липса на необходимите качества за заеманата длъжност и несправяне с поверените й отговорности. Вместо да изпълнява служебните си задължения, има съмнения, че обслужва корпоративни интереси, занимава се с кадруване и интриги, които не се вписват в характеристиката на държавния служител и уронват авторитета и престижа на институцията Областен управител и на областна администрация, което е в пълно противоречие с програмата на правителството и управляващото мнозинство, добави Енчо Малев.

Очаква се предложението да бъде разгледано на заседание на Политическия съвет на НДСВ утре. Народният представител Енчо Малев добави още, че с действията си областният и общински координатори на НДСВ д-р Георги Желев и Олга Задгорска, накърняват имиджа и рейтинга на политическата сила и не защитават каузата, в името, на която бе създадена партия НДСВ.

В обръщение до областния управител депутатът призовава целия екип на областна администрация да продължи да изпълнява спокойно поетите ангажименти, които произтичат от Закона за администра цията, да следва приоритетите, залегнали в програмата на правителството, най-вече в социалната сфера, и да активизира работата си по координиране дейността с местните власти във всички аспек ти на социално-икономическия живот. Да продължи приобщаването на председателите на общински съвети и кметовете на общини към каузата за просперитета на област Добрич в контекста на програмта на правителството. Да се активизира и разяснителната работа за възможностите, които се предоставят на добруджанци за ползване на средства от различни програми и предприсъединителните фондове /ИСПА, ФАР, "Красива България", както и всички програми на Министерството на околната среда и водите/.
Активно да работи с неправителствените организации за издигане авторитета и развит
ието на област Добрич и добруджанци и за успешно решаване проблемите на Добричка област като стратегически за страната район. Задължава областния управител като представител на държавната власт и като институция, представляваща интересите на държавата, да предприеме и да решава активно мерките, които произтичат от програмата на правителството във важната за България 2004 г., когато страната ни става член на НАТО и прави последна крачка за приключване на преговорите за присъединяване към европейското семейство, се казва още в обръщението на Енчо Малев.
 


Сходни връзки

ДЕПУТАТЪТ ЕНЧО МАЛЕВ ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ЗАМ.-ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди