изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:24 EEST
ЛЕКАРСКАТА КОЛЕГИЯ ПОДКРЕПЯ ИСКАНИЯТА НА БЛС    
СпортРайонната лекарска колегия /РЛК/ в Добрич застава безрезервно зад исканията на Българския лекарска съюз относно подписването на Националния рамков договор за 2004 г.

Това заяви вчера пред НДТ председателят на РЛК д-р Демир Демиров след участието му предния ден в извънредния Национален съвет на БЛС. На него е било взето решението съсловната лекарска организация да не подписва договора при условията, които поставя Министерството на здравеопазването.
Неяснотите в нормативни документи, които предстои да излязат, са основната причина за несъгласието на БЛС да подпише договора, обясни д-р Демиров. Като пример той посочи, че МЗ е решило по клинични пътеки да заплаща 40 процента за труда на медиците, но още не е ясна наредбата за заплатите. "Не можем да подпишем договора, след като не знаем какви заплати ще получаваме, това е смущаващо. Искам да уточня, че тук не става дума само за парите, които получават лекарите, а за всички медицински работници", каза д-р Демиров. Според него не са ясни и правилата за предстоящата акредитация на здравните заведения. Друго несъгласие е относно финансирането на 31 клинични пътеки, което е трябвало да влезе в сила от началото на годината. Средствата за тях са осигурени, те бяха приети от парламента, каза председателят на РЛК в Добрич. Неясноти имало и около лицата, които не са здравно осигурени. Според Закона за здравето медиците били длъжни да им окажат лекарска помощ, но не било ясно кой ще я заплаща.
Д-р Демиров категорично отрече твърденията на министъра на здравеопазването Славчо Богоев, че причината за неподписването на Националния рамков договор е във вътрешни проблеми между БЛС и съсловието. Председателят на РЛК в Добрич изрази несъгласието си и относно думите на С. Богоев, че МЗ може да предложи подписването на служебен договор, тъй като нямало такава законова възможност.

 


Сходни връзки

ЛЕКАРСКАТА КОЛЕГИЯ ПОДКРЕПЯ ИСКАНИЯТА НА БЛС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди