изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:46 EEST
БЪЛГАРИЯ Е СИЛНА ПРИ ЕДИНСТВО НА НАЦИЯТА    
ПолитикаИван Костов заяви, че е простил на бившите си съпартийци, които бяха в СДС, за да се облагодетелстват лично, а сега му обръщат гръб

При разумно управление на България ново споразумение с Международния валутен фонд не е необходимо. Ако БСП ще взема властта, то такова е нужно, за да й се попречи да направи големи поразии, каза на импровизирана пресконференция в Добрич бившият министър-председател и депутат от ОДС Иван Костов. Най-голямата политическа грешка на сегашното управление на страната е, че няма ясна политика за защита на българските производители и потребители, а България внася и потребява за 2,4 милиарда лева повече, отколкото успява да изнесе, каза още той. И добави, че кабинетът на Симеон няма политика, която да защити този пазар като периметър за родните стоки.
Иван Костов заяви, че не знае какво е "Заедност", тъй като няма такава дума в българския език. Това му напомняло за бивша Югославия, съставена от заеднички общности - така експремиерът коментира идеята на Ахмед Доган. И добави: "Единство е нужно на България около големи цели. Ако сме в преломен исторически момент, ако трябва да постигнем едно и да поискаме друго, трябва да имаме единство на нацията. Тогава България става силна. Това е най-пряката формула за силна България, в този контекст - като търсене на път към хората, а не към други политически партии".
На въпрос как ще коментира твърдението на Христо Кирчев, че прави партия, за да се чувства като фюрер, лаконичният коментар на Иван Костов бе: "Ех, този кротък човек, как може да говори такова нещо!"
Запитан как гледа на бившите си съпартийци, които и той самият потвърди, че са били в СДС, за да се облагодетелстват лично, а след това му обърнаха гръб, експремиерът заяви: "Аз съм им простил. Като християнин зная, че не съм този, който трябва да ги съди."
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ Е СИЛНА ПРИ ЕДИНСТВО НА НАЦИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди