изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:39 EEST
ИВАН КОСТОВ: НОВАТА ПАРТИЯ ТРЯБВА ДА Е ПОТОПЕНА СРЕД ХОРАТА    
ПолитикаТя няма да е за хора, които искат да се обогатят лично, както се оказала голяма част от актива на СДС. 13-членен инициативен комитет ще подготвя създаването на новата партия в Добрич. Направено бе предложение да се казва "Бъдник"



13-членен инициативен комитет ще подготвя създаването на новата партия на Иван Костов в Добрич. Неговият състав бе утвърден в събота на проведената в залата на Младежкия дом среща-дискусия със симпатизанти, повечето от които доскорошни членове на СДС. В срещата участваха експремиерът и депутат от ОДС Иван Костов, председателката на ПГ на ОДС Екатерина Михайлова, зам.-председателят на 39-ото Народно събрание Асен Агов, депутатите проф. Димитър Камбуров и Благой Димитров. Срещата бе ръководена от проф. Камбуров, който припомни че радостта от предния ден от присъединяването на България към НАТО, бе свързана с едно правителство, оглавявано от министър-председател Иван Костов. За нас сега най-важно е да стигнем ситуация, в която да се чувстваме равностойни, а не само равнопоставени. Това е и целта, която си поставя новата партия, каза проф. Камбуров. Когато говорим за новата партия, да си припомним какво представляваше СДС напоследък, каза още той. И обясни, ме е настъпила пълна изолация, в която най-малко са се чували членовете и симпатизантите на партията омаловажавани са постиженията на правителството на СДС. Той припомни, че в Добрич се е стигнало дотам, когато се заговори за СДС, да се говори само с отрицателен знак. Започваме от нулата и слагаме начало на една партия, която трябва да е партия на целия народ, каза още депутатът от Добрич проф. Димитър Камбуров.
Проектоуставът на новата партия предвижда хора, които не искат да членуват в партии, да бъдат регистрирани като симпатизанти и да бъдат канени на различни тематични срещи според своите интереси. Ще има ръководства на национално и общинско ниво, но не и на областно, няма да има и председатели на местни клубове, обясни председателят на ПГ на ОДС Екатерина Михайлова. И добави, че се предвижда в основата на новата партия да е общинската организация. Заложено е да има отговорници по избирателни секции, нож те няма да имат политическа власт. Уставът на новата партия предвижда създаване на вътрешнопартиен защитник - обмудсман, който да защитава правата на членовете на партията, ако те бъдат засегнати. Представянето в националния орган на партията ще е според резултатите от изборите. Нашата визия занапред е да отстояваме истинския дневен ред на България, каза Екатерина Михайлова. И призова да се гледа и слуша не кой какъв е, колко голям антикомунист е, а кой какво прави. Тя припомни, че само групата на ОДС се е противопоставила на раздаването на ордени на бивши ченгета от Държавна сигурност.
Най-голямата ни разлика със СДС е отношението към управлението на страната, каза експремиерът Иван Костов. Той поясни, че управлението на Симеон Сакскобургготски е не дясноцентристко, а социалнолиберално, което означава слаба държава. Ако това правителство беше дясно, то щеше да продължи това, което ние бяхме започнали и да доведе до по-бърз растеж, до по-бързо увеличение на доходите, каза Иван Костов. Той обясни, че е спрял да говори, защото е искал да излезе от политиката, мълчанието му било толерантност към следващото ръководство. "Мен в България ме вземат за виновен за всичко", каза Иван Костов. И добави, че в писмата си хората го обвинявали дори за това, че са заболели от тежка болест. Понеже сме поемали отговорност, не сме бягали от нея, затова сега всичко се струпва като отговорност върху нас, каза експремиерът. И поясни, че не е редно отговорността да се стоварва само върху бивше управление, това можело да става само в безпринципна държава.
"Изпитанията, на които ни подложиха последните 15 години, са много тежки. Косите на много от нас побеляха. Въпросът е тези 15 години да не останат похарчено време, а усилията ни да останат зян", каза Иван Костов. Според него, след тези 15 години едни от българите са се разгневили, а други са станали апатични, а е трябвало да станем по-мъдри. Според експремиера и апатията, и гневът, са били създадени целенасочено, за да заемат хората на бившата комунистическа партия позиции и политиката да се превърне в мръсна дума. Затова при създаването на новата партия в инициативните комитети само една четвърт-една пета от членовете ще са от политиката, каза И. Костов. И обяви, че новата партия трябва да е потопена сред хората. Тя няма да е за хора, които искат да се обогатят лично, както, оказа се, че е било за голяма част от актива на СДС, каза още експремиерът в Добрич.
В събота бе утвърден 13-членен инициативен комитет, който ще подготвя в Добрич създаването на новата партия. На срещата бе направено и предложение за нейното име - "Бъдник".
Инициативният комитет е в състав: Борислав Борисов /работи в БТК/, Венцислав Тодоров /предприемач/, Дияна Димитрова /собственик на "Ойл Агро"/, Георги Рогов /предприемач/, Георги Чунчуков /учител/, Катя Иванова /инженер-педагог/, Мирослав Попов /работи в туристическия бизнес/, Митко Йорданов /анестезиолог/, Надежда Пампорова /архитект/, Петър Петков /директор на КТ "Дора Габе"/, д-р Петър Великов /ортопед/, Стоян Стоянов /собственик фирма "Мебел Стил"/, Тодор Димов /Исторически музей/. След избирането на инициативния комитет, започва работа по учредяване и подготовка на учредителния конгрес на партията в края на май. Инициативният комитет ще обобщава предложенията на гражданите по места за име на партията и ще ги изпраща в София. Той ще приключи своето съществуване след учредяването на партията и регистрирането й в съда. След това ще се пристъпи към избор на общински ръководства.
 


Сходни връзки

ИВАН КОСТОВ: НОВАТА ПАРТИЯ ТРЯБВА ДА Е ПОТОПЕНА СРЕД ХОРАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди