изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:48 EEST
8 април - Ден на траур в България    
Общество8 април е Ден на траур и размисъл. В памет на загиналите при трагичния инцидент в Сърбия и Черна гора - Александра Гергова – на 17 г.; Антония Братова – на 14 г.; Боряна Петкова – на 11 г.; Валентин Маринов – на 14 г.; Виктор Маринов – на 14 г.; Глория Георгиева – на 11 г.; Женя Ангелова – на 11 г.; Лора Николова – на 14 г.; Светослава Пантелеева – 11 г. и Юлиян Манзаров – на 18 г., знамената на всички държавни и обществени институции са спуснати наполовина.


Премиерът Симеон Сакскобургготски призова към размисъл за многото невинни жертви в резултат на тежките пътно-транспортни произшествия. Нека всички отдадем почит и се замислим за това какъв принос бихме могли да дадем за намаляване на пътните злополуки, при които загиват хора, призоваха от Министерски съвет.
Трагичният инцидент, при който загинаха 10 български деца, е повод отново да припомним сериозните рискове по пътищата. Статистиката е красноречива - само от 1 до 6 април у нас са станали 87 тежки пътно-транспортни произшествия. Загиналите са 9, а ранените – 91. От началото на годината “Пътна полиция – КАТ” на ДНСП е регистрирала 1463 тежки катастрофи със 178 жертви и 1795 ранени. В сравнение с миналата година тежките инциденти на пътя са със 110 повече. Загиналите за този период са с 6 по-малко, ранените са се увеличили със 155.
Тази седмица в страната започва кампания за безопасност под надслов “Не на агресията на пътя”. Инициативата е под егидата на ООН. Тя включва широко огласяване на мерките, предприети от Министерството на вътрешните работи за намаляване на произшествията по пътищата на страната.

"Фокус"
 


Сходни връзки

8 април - Ден на траур в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди