изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:46 EEST
ОСЪДИХА МЕХМЕД ДИКМЕ    
ИкономикаНаследници на едни от най-големите чифликчии в Североизточна България са осъдили Министерството на земеделието и горите, съобщи вчера вестник "Черно море", цитиран от агенция "Фокус". В информацията се казва, че по решение на Окръжния съд в Добрич подопечното на министър Мехмед Дикме ведомство трябва да обезщети добруджанския род Табакови заради далавера с компенсационни бонове на стойност 1 080 000 лева.

Посочва се, че неизвестно лице е получавало ценните книжа в Поземлената комисия в община Добричка с фалшиви пълномощно и паспорт като се е представяло за един от роднините на покойния Киро Табаков. След като грубо погазват законовите разпоредби служителите в поземлената комисия приели документ без данни за лична карта и адрес на упълномощителя и упълномощените. Приема и удостоверение за поименните компенсационни бонове, чийто актуален шестмесечен срок е изтекъл. По време на следствието в пълномощното са засечени подправени подписи и печати. Образувано е дело срещу неизвестен извършител. Истинският е изчезнал. Той успял да продаде боновете на трима посредници, а накрая боновете попадат в Българо-руската инвестиционна банка във Варна и клона й в Добрич. Прокуратурата настояла банката да не се разпорежда с тези ценни книжа, но трезорът отказал. След това следственото дело стигнало до задънена улица.
Наследодателят Киро Табаков натрупва имотите си около 1880 година, когато работи като градинар във Влашко. Тук изкупува почти цялата земя от двете страни на пътя от Добрич към курорта Албена.
Министерството на земеделието и горите е обжалвало решението на Окръжния съд в Добрич. Мотивът му е, че поземлената комисия може да е направила гаф, но правата на притежателите на компенсационни бонове не са засегнати безвъзвратно, съобщава вестник "Черно море". Очаква се Апелативният съд във Варна да се произнесе в края на април.

 


Сходни връзки

ОСЪДИХА МЕХМЕД ДИКМЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди