изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:50 EEST
СТРОИТЕЛСТВО СЕ ВИХРИ В КРАНЕВО ПРЕДИ ЛЯТОТО    
Новини Комисия описва състоянието на плажа и алеите за движение. По 35 000 евро се търгувала земята край Кранево

Строителството на нови обекти е започнало в Кранево в навечерието на новия туристически сезон, съобщи вчера пред журналисти кметът на курортното село Георги Раднев.
Ново строителство, за което той не знае дали има издадени разрешителни от община Балчик, имало на територията на бившите детски, русенски и шуменски лагери. Там тепърва започват строителните изкопи, обясни кметът. Той се опасява, че поради тази причина Кранево няма да е готово за лятото.
Г. Раднев добави, че тези лагери са държавна собственост - на МОН, те са отдадени под наем и именно наемателите извършват строителството там. Според неофициална информация, те са отдадени за срок от 3 години.
В момента комисия, в която участва и председателят на ПК по туризъм към ОбС в Балчик, извършва оглед на плажа и състоянието на улиците в Балчик. Тя трябва да излезе с предложения до общинската администрация, за да се гарантира спокойното придвижване на туристите. За спокойствието на гостите на Кранево, които обикновено в период от 40 дни през лятото стават около 12 000, от вчера до 15 септември се грижат 15 жандармеристи. Техните режийни се поемат от община Балчик, каза Георги Раднев.
Цените на имотите в и край Кранево се вдигат. По неофициални данни, в районите край плажовете цената на квадратен метър земя била 30-35 евро, което е 30-35 хиляди евро за декар.
 


Сходни връзки

СТРОИТЕЛСТВО СЕ ВИХРИ В КРАНЕВО ПРЕДИ ЛЯТОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди