изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:04 EEST
ОБЯВИХА СТАРТА НА КОНКУРСА ПО "ПРОЕКТ 100"    
НовиниЕкипът на Бизнесцентърът, изграден в Добрич по програма JOBS, и представителят на Министерството на икономиката Ренета Копанданова представиха "Проект 100".

Той ще се реализира тази година в четири области у нас пилотно, сред тях и Добрич. По него ще работи Бизнесцентърът, наред с другите лизингови схеми, с проекта "Заетост в туризма", за подпомагане на занаятчийството и др. За "Проект 100" за т.г. Министерството на икономиката отпуска 1 млн. лева. По него ще могат да кандидатстват новорегистрирани фирми в четирите пилотни области - Добрич, Силистра, Видин и Шумен. Обявен бе национален конкурс за най-добра бизнесидея. Той ще се проведе на два етапа като на първия кандидатите ще преминат през обучение. Успелите ще получат безвъзмездна помощ от 5 до 15 хиляди лева. Изискването е кандидатите да осигурят 20 на сто собствено участие - чрез финансови средства или материални активи. След спечелване на конкурса, кандидатите ще регистрират фирма, на която екипът на Бизнесцентъра ще оказва помощ. Условията са кандидатът да е физическо лице, да се ангажира с бъдещата стопанска дейност, за предимство ще се счита възможността за използване на високи технологии и иновации. Ще се финансира ремонт на помещения и сгради, закупуване на машини и съоръжения, покриване на разходи за обучение. Първият кръг на конкурса започва на 19 април. Предвижда се договорите от него да се подпишат между 12 и 30 юли.
 


Сходни връзки

ОБЯВИХА СТАРТА НА КОНКУРСА ПО "ПРОЕКТ 100" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди