изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:32 EEST
НАКРАТКО ЗА ОБЩИНА БАЛЧИК    
НовиниИнформира http://www.balchik.info/

***** За 18 април е предвидено посещение на депутата от ДПС Ахмед Юсеин в Балчик. Очаква се тогава да му бъде връчено напомнително писмо за искането на община Балчик ведомствените жилища на конезавода в село Стражица да станат общински.
Ако те бъдат разпродадени от Агенцията за държавни вземания заради дългове на предприятието, има опасност около 300 роми да останат без покрив.

***** До края на месеца ще започне работата по подновяването на водопровода в село Оброчище със средства от фонд “Социалноинвестиционен” към Министерството на труда и социалната политика.
Във връзка със започване дейността на сдружението за напояване, което бе учредено миналото лято в Оброчище, предстои Общината да прехвърли язовира и съоръженията на сдружението, което от своя страна ще се грижи за ограждането, охраната и организацията на дейността.

***** До 15 септември в Кранево ще работят 20 жандармеристи, командировани от страната, които ще се грижат за реда и сигурността в селото. Община Балчик ще поеме разходите за нощувка на полицаите.

***** Балчишката строителна фирма “Круни 95” започна обезопасяване на “Ак баир”, който заплашва да се срути над една от главните пътни артерии в града. От вчера пътят е затворен за движение, а работници изкореняват дърветата в опасния участък.

***** С около 1% е спаднала безработицата в община Балчик през март, по данни на дирекция “Бюро по труда” – Балчик. 18.19% от икономически активното население е без препитание. Общият брой на регистрираните безработни за миналия месец е 2004. От тях жените без работа са най-много – 1132, а младежите до 30 години - 560. Специалисти, които полагат подписите си в местната трудова борса, са 213, квалифицираните работници - 386.
През миналия месец бюрото по труда в Балчик е осигурило препитание на 160 души, а 39 са били включени в курсове за преквалификация. Непотвърдилите състоянието си на активно търсещи работа са 52-ма. Новорегистрираните безработни са 132-ма души, което е три пъти по-малко в сравнение с месец февруари.
Голям остава броят на продължително безработните лица – 828.
Общо обявените свободни работни места през март са били 78, докато в предходния месец - 39.
 


Сходни връзки

НАКРАТКО ЗА ОБЩИНА БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди