изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:31 EEST
ДЪРЖАВАТА ОТСТЪПВА НА ОБЩИНИТЕ ОБЕКТИ ОТ РЕГИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ    
ПолитикаПремиерът се срещна с кметове на общини

Държавата да отстъпи на общините обектите, които са от регионално значение, и кметствата да започнат да ги управляват и стопанисват. Това са се договорили на среща премиерът Симеон Сакскобургготски и представители на Националното сдружение на общините. До няколко дни Сдружението трябва да изготви списък с предложения за обектите.

Повече от час продължи срещата на премиера с представителите на Националното сдружение на общините. Най-съществената тема, която е обсъдена е държавната собственост, която не е от национално значение и пустее, да бъде дадена на общините, които да я използват и да печелят от нея. Премиерът Симеон Сакскобургготски е приел аргументите на кметовете.

Общините вече са изготвили примерен списък с близо 3000 обекта. Кметовете са поискали още да се спре одържавяването на имоти и гори. Те са изказали и категоричното си несъгласие с идеята на Министерството на икономиката курортите да се отделят от общините. Представители на сдружението са изразили опасенията си относно дефицитите в общинските бюджети. Затова кметовете ще бъдат включени в процедурата по разработване на бюджета за 2005 година.

Премиерът и кметовете са се договорили след шест месеца отново да се срещнат.
 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ОТСТЪПВА НА ОБЩИНИТЕ ОБЕКТИ ОТ РЕГИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди