изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:02 EEST
ПОВРЕДА ПРИЧИНИЛА КАТАСТРОФАТА С ДЕЦАТА В СЪРБИЯ    
НовиниПовреда по ходовата част на автобуса най-вероятно е причинила катастрофата в Сърбия и Черна гора, при която загинаха десет деца, а две още се издирват, ставя ясно от разказ на съпругата на арестувания шофьор на рейса Илия Измирлиев. Тя се завърна в Смолян след свиждане със съпруга си в ареста в Ужице.



"Както си карах изведнъж нещо изтрака", обяснил Илия по думи на съпругата му.

Според неговия разказ, воланът така силно се разтресъл, че шофьорът все още има мускулна треска и болки в ръцете от усилията да стиска кормилото, опитвайки се да отклони автобуса от фаталната траектория. Воланът не се е поддавал на никакви действия, твърди София Измирлиева. Тя категорично

изключва версиите за небрежност от страна на водача, заспиване на волана и др.

Благодарение на ниската скорост, с която Измирлиев шофирал, автобусът не се обърнал, а тръгнал надолу към реката. Доказателството за това, какво се е случило се намира на 10 метра под водата, смята София Измирлиева. Според нея изваждането на катастрофиралия автобус може да се забави дори два месеца - докато спадне нивото на реката.

Съдията в Приеполе Зоран Пантич обяснил на Измирлиева, че след като завърши своя доклад, едва ли ще има проблем шофьорът да бъде пуснат от ареста. При престоя на съпругата в Сърбия все още не е била готова съдебно-медицинската експертиза. Измирлиева е ангажирала на съпруга си сръбски адвокат.

Междувременно спасителните екипи от "Гражданска защита" продължават работа по издирването на двете изчезнали деца в катастрофата на българския автобус. В неделя издирвателните дейности са започнали в 8.30 часа с два екипа от по двама водолази и двама алпинисти, които ще обследват два участъка с дължина 15 км по десния бряг на р.Лим. Трети екип от двама водолази и 1 сръбски пожарникар ще обследват с лодка три-километров участък на левия бряг на р.Лим, от град Приполе до езерото Подпеч и в самото езеро.

dnevnik.bg
 


Сходни връзки

ПОВРЕДА ПРИЧИНИЛА КАТАСТРОФАТА С ДЕЦАТА В СЪРБИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди