изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:22 EEST
"Жълто-зелените" загубиха, но запазиха шансовете си за елита    
Спорт"Добруджа" - "Берое" 1:2 /0:1/

Близо 3000 фенове се събраха на стадион “Дружба” в съботния следобед, за да наблюдават мача на “Добруджа” с лидера в “Б” група - “Берое” /Стара Загора/. Те обаче останаха разочаровани от играта на “жълто-зелените”. През първото полувреме гостите стояха много по-добре на терена и още в 17-та минута откриха резултата - след центриране отдясно на Моке 18-годишният Алойзо се възползва от нерешителните действия на вратаря Карамфил Илчев и на бранителите пред него и от 4-5 метра с глава прати топката в мрежата. Десет минути по-късно Здравко Тодоров имаше възможност да удвои преднината на гостите, но след силния му удар коженото кълбо премина над напречната греда. В тези минути на срещата “жълто-зелените” загубиха борбата в средата на терена и много рядко халфовете намираха добро взаимодействие с нападателите. Доказателство за неубедителната игра на добричките футболисти през първата част на срещата е фактът, че едва в 40-мин. те отправиха първия си удар в очертанията на съперниковата врата - след центриране на Венци Желев отдясно Детелин Димитров насочи с глава топката към вратата на “Берое”, но Даниел Белчев бе на мястото си и изби. Две минути след това Павлин Тодоров стреля от мястото на дузпата, но не намери целта. Очакванията, че след почивката домакините коренно ще променят играта си, не се оправдаха. Вместо да изравнят и да търсят обрат в резултата, те позволиха за втори път топката да влезе в мрежата им. В 55-та мин. след колективна грешка в отбраната Здравко Тодоров получи необезпокояван топката и с премерен удар я насочи към опразнената врата. В 64-та мин. бързоногият Моке бе изведен сам срещу К. Илчев, но от границата на наказателното поле не улучи вратата. Едва в последните 20 мин. на двубоя добруджанци загатнаха за своите възможности и показаха, че не случайно са сред претендентите за първия ешелон. В 76-та мин., след центриране на Здравко Петров, Павлин Тодоров надскочи бранителите на гостите и с глава вкара гола на надеждата. Пет минути преди края на редовното време Тодоров бе близо до изравнително попадение, но защитник се намеси решително и изби в ъглов удар. Малко след това Здравко Петров насочи опасно топката, но вратарят на гостите в последния момент я улови на голлинията.
Въпреки този домакински неуспех “жълто-зелените” не са загубили шансовете си за влизане в “А” група. За да постигнат голямата си цел обаче, те трябва да подобрят значително играта си и да не правят повече грешни стъпки.
Състави : “Добруджа” - Илчев, Флоров, Кискинов, Д. Димитров, Петров, Желев, Йованович, Кънчев /62 мин. - Ат. Георгиев/, Кичуков /79 мин. - Савов/, Кирилов /47 мин. - Генчев/, Тодоров.
“Берое” - Белчев, Спахиев, Попчев /18 мин. - Минчев/, Жеков, Желев, Иванов, Митев, З. Тодоров /75 мин. - Николов/, Алойзо /86 мин. - Вучков/, Калчев, Моке.
Голмайстори : 0:1 Алойзо /17/, 0:2 Здравко Тодоров /55/, 1:2 Павлин Тодоров /76/.
Жълти картони : Йованович, Кирилов, Генчев /Д/; Белчев, Жеков, Желев /Б/.
Главен съдия : Анатоли Дончев /Свищов/.
Стадион : “Дружба”, 3000 зрители.



 


Сходни връзки

"Жълто-зелените" загубиха, но запазиха шансовете си за елита | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди