изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:00 EEST
ИЗСТРЕЛЯН БЕ КОСМИЧЕСКИЯТ КОРАБ "СОЮЗ ТМА-4"    
НовиниТази сутрин в 6.19 часа българско време от космодрума в Байконур беше изстрелян пилотираният космически кораб "Союз ТМА-4" с екипаж от трима космонавти - руснак, американец и холандец.



Космическият кораб излезе в орбита и зае позиция за сближаване с Международната космическа станция, съобщиха осведомителните агенции. Това стана девет минути след старта, цитира АФП руския център за контрол върху космическата мисия.

Корабът "Союз ТМА-4" е с международен екипаж в състав: руснакът Генадий Падалка, американецът Майкъл Финк и холандецът Андре Кейперс от Европейската космическа агенция. Руският космонавт и американският астронавт ще сменят сегашния екипаж на Международната космическа станция Александър Калери и Майкъл Фоул. С тях след 11 дни на земята ще се завърне холандецът.

Падалка и Финк ще подготвят Международната космическа станция за скачване с първия европейски товарен космически кораб "Жул Верн". Той ще стартира към станцията през април 2005.

Откакто американската космическа совалка "Колумбия" експлодира на 1 февруари 2003 г., смяната на екипажите на станцията и снабдяването с необходимите продукти и материали се извършва само с руски кораби, тъй като НАСА прекрати полетите на совалките си поне до есента на тази година.

ВНТ
 


Сходни връзки

ИЗСТРЕЛЯН БЕ КОСМИЧЕСКИЯТ КОРАБ "СОЮЗ ТМА-4" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.86 секунди