изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:45 EEST
ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА "АЛЕКСИЯ" НА НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ВЪВ ВАРНА    
КултураЕдно първо и две втори места са спечелили в трите възрастови групи децата от добричката школа по модерен балет

Изключително добре са се представили възпитаниците на добричката школа по модерен балет "Алексия" на провелия се в събота във Варна шести Национален конкурс по модерен балет. Те са надминали и предварителните очаквания на ръководителката си Севдалина Мавродиева. В трите възрастови групи децата са заели едно първо и две втори места. В групите, където са останали втори, на първо място е бил класиран състав на домакините, който изцяло се спонсорира от община Варна.

Над 40 състава от цялата страна са взели участие в националния конкурс, разказа С. Мавродиева. В трите възрастови групи - 6-10 години, 10-14 години и 14-18 години, "Алексия" е участвала със 110 деца и е била най-многобройния състав. Най-малките изпълнители на добричката школа са се представили с танците "Латино-фиеста" и Малките русалки", те са се класирали втори. Също с второ място са отличени и танцьорите на "Алексия" в най-голямата възрастова група. Те са участвали с танца "Клониране". Цялата зала е станала на крака при изпълнението на децата от втора възрастова група от Добрич. Те са изпълнили "Танца на звездичките" и без никакви усилия са победили дори "Робетра" от София. 17-годишната Татяна Урумова от "Алексия" е спечелила награда за най-добро представяне на костюм - от танца "Клонинги". С приза Хореограф на годината е била отличена и ръководителката на добричката школа за модерен Балет. С. Мавродиева си е поделила наградата с художествения ръководител на "Мелъди"-Варна, Милена Попова. С. Мавродиева изказа своята сърдечна благодарност на около 200-ата добричлии, които са ги подкрепили по време на конкурса.

За участие във фестивал за камерен танц в Хасково на 1 и 2 май се готви в момента "Алексия". Има покана да се представи и във фестивала "Усмивките на морето" в Балчик.
 


Сходни връзки

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА "АЛЕКСИЯ" НА НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ВЪВ ВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди