изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:51 EEST
Генералтошевска снаха стана европейска шампионка    
СпортИзабела Рифатова, която е генералтошевска снаха, донесе първия златен медал на България от започналото днес в украинската столица Киев европейско първенство по вдигане на тежести, което е и квалификация за олимпийските игри в Атина през август. Варненката триумфира с титлата при най-леките – до 48 кг, след като събра двубой от 180 кг (82,5 в изхвърлянето и 97,5 в изтласкването). На второ място в общото класиране остана досегашната европейска шампионка Светлана Улянова (Русия) – 175,5 кг (75,0 и 100,0), а трета се нареди Ребека Сирес (Испания) - 175,0 (80,0 и 95,0).

Това е шестото европейско злато за Изабела Рифатова, която живее във Варна. Нейният треньор във варненския клуб "Черно море" Иван Жечев изрази огромната си радост от спечеления златен медал. "Изабела помете всички по пътя си към титлата. Очаквахме златото, защото добре знаехме, че е в отлична спортна форма. Същото очаква нейните съпернички и на Олимпиадата в Атина", заяви за СИА-ДКС Иван Жечев. Той е категоричен, че Изабела Рифатова има още резерви и ще навлезе във върховата си спортна форма за Игрите в Атина.
По-късно днес са надпреварите в категориите до 53 кг. за жени и до 56 кг. за мъже, в които няма български представители.

НДТ /Фокус
 


Сходни връзки

Генералтошевска снаха стана европейска шампионка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди