изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:39 EEST
ПРОГРАМА ЩЕ ОГРАНИЧАВА РИСКОВОТО СЕКСУАЛНО ПОВЕДЕНИЕ НА МЛАДИТЕ    
Новини68,6 процента от момчетата в Добрич започват половия си живот на възраст 11-14 години

Между две и осем училища от Добрич ще бъдат включени в реализацията на програма "Превенция и контрол на ХИВ-СПИН в България" на Министерството на здравеопазването. В града ще се реализира компонентата "Ограничаване на рисковото сексуално поведение сред младите и подрастващите". За включване в програмата са кандидатствали общо 11 училища, които са разработили училищни профили. Специална комисия от представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката и др. институции ще определи до края на месеца в кои училища в Добрич ще се реализира проектът.
Вчера официално бе представен общинският профил по програмата от координатора й за община Добрич Камелия Койчева - директор на младежки дом "Захари Стоянов". Той е разработен от екип от представители на отдел "Образование и култура", Районния център по здравеопазване, ХЕИ, Регионалния инспекторат по образованието и Българския Младежки Червен кръст. Данните на общинския профил сочат, че 68,6 процента от момчетата в Добрич започват половия си живот на 11-14 годишна възраст, а 75,2 процента от момичетата - на 14-16 години. Възрастта 16-18 години е посочена от двата пола за подходяща за начало на половия живот.
"Целта на програмата е здравното образование да стане част от училищната политика и програма, нещо, което е регламентирано и обезпечено", каза пред присъстващите на представянето на общинския профил Боряна Чалъкова от Варна, която отговаря за реализацията на проекта в Добрич. Стана ясно, че той ще стартира през учебната 2004/2005 година и ще продължи до 2007/2008 г.

 


Сходни връзки

ПРОГРАМА ЩЕ ОГРАНИЧАВА РИСКОВОТО СЕКСУАЛНО ПОВЕДЕНИЕ НА МЛАДИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди