изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:01 EEST
Уволненият треньор на Добруджа Илия Илиев: "Величко Найденов и Роман Георгиев са най-големите виновници"    
Спорт"Никога няма да се върна в Добруджа, ако начело продължат да бъдат президентът на клуба Величко Найденов и изпълнителният директор Роман Георгиев. Преди няколко дни футболният бос каза, че в Добрич имало хора, които не желаят отбора да влезе в "А" група. Искам да кажа, че Найденов и Георгиев са хората, които не желаят Добруджа да се завърне в елита", каза уволненият треньор на "жълто-зелените" Илия Илиев. Сега двамата се правели на патриоти, защото били натиснати от обществеността в града. Той допълни, че Роман Георгиев бил главният виновник Добруджа да стигне до дотук. "Това са хора без морал и заради това нямат подкрепата на феновете в Добрич. Ненавиждам метода на управление на Роман Георгиев. Той е злият гений на Величко Найденов. Двамата да се сетят с колко точки бе отборът, когато застанах начело. Те са по-виновни от мен отборът да не е на по-предна позиция, а сега се правят на патриоти и чакат феновете да бъдат с тях.

Нито от човешка, нито от професионална гледна точка мога да приема уволнението" - добави Илиев, който разказа, че след мача с Етър изпълнителният директор влязъл в съблекалнята, Величко Найденов му се обадил на мобилния телефон и му съобщил да уволни треньора. "Това е гавра с обществеността на Добрич. Не може в най-важната битка на отбора ни, генералът да го няма и да дирижира от Испания" - заяви Илиев. Той изказа специална благодарност към запалянковците, които са го подкрепяли. "Добрич е футболен град и заслужава да има отбор в "А" група, но не и такъв изпълнителен директор", каза Илиев. Това е поредният изгонен треньор по подобен начин от Добруджа. Бившият "некадърник" водил Добруджа - Едуард Ераносян сега ще вдигне шампионската титла на България с Локомотив /Пловдив/. Илия Илиев сподели, че имал договор с Добруджа до 30 юни и че не можело така да се прекратява трудов договор без предизвестие и без да се попълнят необходимите документи за освобождаване от работа.До скандала се стигна, след като клубния президент Величко Найденов уволни старши-треньора Илия Илиев, решението бе посрещнато на нож от феновете. Тази сутрин бе основан Инициативен комитет за защита на ПФК Добруджа. От 11,00 ч. в центъра на града е организирана подписка в защита на Илиев, като до момента тя е подкрепена от около 300 души. В подписката се иска още от Общинския съвет, който е акционер с 49 процента в ПФК Добруджа с апортна вноска, да бъде обсъдено поведението на другия съдружник Величко Найденов. Според феновете той целенасочено работи против осъществяването на голямата цел за завръщане на отбора в "А" група. Очаква се на заседанието на Общинския съвет във вторник да бъде внесено предложение за извънредна сесия, на която да бъде обсъдено състоянието на ПФК Добруджа и евентуалното оттегляне на общината от акционерното дружество.
Фенове разпънаха в центъра на града транспарант, на който пише "Г-н Илиев, ние сме с Вас и Ви искаме!". След мълчаливия протест срещу Величко Найденов, се очаква в близките няколко дни да бъде организирано и протестно шествие. Запалянковците отчитат, че под ръководството на Илия Илиев отборът има само една загуба от 19 мача - с 1:2 срещу лидера в "Б" група Берое. В същото време любителите на футбола обвиняват Величко Найденов, че е продал най-добрия нападател на Добруджа Кондев без да осигури качествен заместник. Също така Найденов не бил отпуснал пари за зимна подготовка на отбора и осуетил подписването на професионални договори с някои от най-талантливите юноши.
В момента уволненият старши-треньор Илия Илиев е в Добрич, като феновете са категорични, че няма да го пуснат да си тръгне. Илиев бе отстранен от поста си след вчерашния мач с Етър (0:0) във Велико Търново. Мотивите са "слаби резултати", след като в предния кръг Добруджа загуби с 1:2 у дома от Берое. Според изпълнителния директор на клуба Роман Георгиев от утре старши-треньор на Добруджа трябва да бъде Валентин Пейчев.
 


Сходни връзки

Уволненият треньор на Добруджа Илия Илиев: "Величко Найденов и Роман Георгиев са най-големите виновници" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди