изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:23 EEST
РЕЖАТ ПАРИ НА СЪВЕТНИЦИ. ПОЧВАТ ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛИ    
ОбществоСъветниците извадиха "Тролейбусен транспорт" от списъка за приватизация. Взе се решение за създаване на нови линии и актуализиране на някои от съществуващите маршрути по линии на градския транспорт. Увеличиха наемите на общинските жилища

Вчера се проведе заседание на ОбС на град Добрич. Първите две докладни, внесени от кмета Детелина Николова, отнасящи се до концесия върху имоти, публична общинска собственост, намиращи се в градския парк "Св. Георги" и удължаване на срока на концесия върху друг такъв имот - също в градския парк, бяха приети единодушно.
Ябълката на раздора бе докладната на зам.-кмета Галина Митева относно анализ на състоянието на градския транспорт и възможностите за подобряването му, с оглед оптималното обслужване на жителите на града, както и мястото на "Тролейбусен транспорт" ЕООД и перспективите за съществуването и развитието му. На съветниците бе предложено да гласуват маршрутите на съществуващите линии и тяхното актуализиране, бе изтъкната необходимостта от разкриването на нови линии с оглед по-добра транспортна достъпност до новоразкритите и работещи фирми в индустриалната зона на града, синхронизиране на разписанията между отделните превозвачи. Съветниците приеха промяна на маршрутите на някои от съществуващите линии, както и създаването на три нови, с което ще се осигури по-добра връзка на населението.

Най-разпалени бяха дебатите по въпроса ще го бъде или не общинското дружество "Тролейбусен транспорт" ЕООД. В крайна сметка съветниците решиха дружеството да бъде извадено от списъка за приватизация и да не се намалява капиталът му. Те гласуваха в срок до 1 месец управителят на фирмата Иван Костов да представи програма за развитие на дружеството.

Прие се още предложение да бъде създадена комисия за разработване на механизъм за разпределение на субсидии и компенсации между превозвачите, както и извършването на контрол за спазване на обявените от превозвачите разписания. Общинският съвет реши общината, съвместно с фирмите, да изработи и постави до края на тази година табели по спирките с разписанието на превозните средства и поетапно да бъдат направени навеси на спирките. Ще бъде закрита таксиметрова стоянка в близост до бул. "Добруджа", в района на стоматологията. Съветниците редуцираха броя на такситата със 150. В Добрич ще се движат 700 таксита, вместо 850.

ОбС гласува предложението на зам.-кмета Г. Митева за благоустрояване на таксиметровите местостоянки съобразно изискванията за безопасност на движението, като това да стане в срок от 2005 до 2007 г.

Съветниците гласуваха да бъде вписано като изискване към бъдещия инвеститор на закрития плувен басейн, част от бившата Баня No 3, да запази на предмета на дейност - плувен басейн, в рамките на 5 години.

Председателят на ОбС д-р Мирослав Попов заяви, че съобразно правилника ще бъдат наложени и първите санкции. Причина за това му изявление стана отсъствието от залата на председателите на възлови комисии, които да дадат компетентно мнение по разискваните проблеми, конкретно Велислав Даскалов и Пламен Припърженски. Съветниците гласуваха увеличение на капитала на "Жилфонд-инвест", увеличиха и наемите на общинските жилища. НДТ
 


Сходни връзки

РЕЖАТ ПАРИ НА СЪВЕТНИЦИ. ПОЧВАТ ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди