изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:57 EEST
МОШЕНИЦИ МАМЯТ С ИМЕТО НА МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР    
Ред и сигурностТе "подарявали" апарат за кръвно и чудодеен магнит за... 22 лева




От началото на тази седмица в медицинския център "Вива Феникс" в Добрич са постъпили сигнали от граждани за това, че неизвестни измамници са се представяли за служители на центъра. Единият от мъжете бил описан като слаб, висок, рус, с интелигентно изражение. Вчера в редакцията на НДТ сигнализираха от медицинския център. Репортер на вестника се срещна с единия от управителите - д-р Стефан Стефанов, който разказа схемата на измамите.
Мошениците отивали в домовете на добричлии, като им показвали документи, че са служители във "Вива Феникс". На тях дори фигурирал печат. Измамниците съобщавали на хората, че са спечелили апарат за кръвно от томбола на медицинския център. Заедно с това им "подарявали" и магнит, който се носел на ръката и щял да им помогне веднъж-завинаги да си решат проблемите с кръвното. Срещу всичко това им искали сумата от 22 лева. Добричлийка, закупила си подобен апарат, го занесла в медицинския център, защото се опитала да си премери кръвното, но той се оказал дефектен. От вторник досега са регистрирани близо 10 подобни случая, като част от хората са отишли на място в центъра, а други са се обадили по телефона. Една от жените, посетена от измамниците, пък се оказала бивша медицинска сестра във "Вива Феникс". Тя се досетила, че е измама и веднага се обадила в медицинския център.
От медицинския център вече са уведомили полицията. Оттам са ги препратили към прокуратурата, където трябва да бъде подадена жалба, за да се предприемат съответните мерки.
"През последните две години нашият медицински център спечели доверието на добричлии - подчерта пред НДТ д-р Стефан Стефанов - Ние сме много огорчени, че съществуват такива хора, които се опитват да злоупотребяват с доброто име на центъра и да уронват престижа му". Той призовава добричлии да не се доверяват на улични търговци. В случай, че желаят да си закупят медицинска техника, да се обръщат към лицензираните за това места.
 


Сходни връзки

МОШЕНИЦИ МАМЯТ С ИМЕТО НА МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди