изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:20 EEST
"А" футболна група - 27 кръг    
Спорт"А" група

Родопа - ЦСКА 1:3
Локомотив /Пд/ - Литекс 3:1
Левски - Македонска слава 6:0
Беласица - Славия 2:2
Локомотив /Сф/ - Марек 1:1
Черноморец - Ботев 2:5
Видима - Спартак /Вн/ 1:1
Черно море - Нафтекс 2:2

Вицешампионът Левски разгроми почти изпадналия в "Б" група състав на Македонска слава с 6:0 на стадион "Георги Аспарухов" пред едва 1 000 зрители. По този начин "сините" останаха на втора позиция с актив от 63 точки, с 5 по-малко от лидера Локомотив (Пд).
Левскарите се постараха да зарадват своите привърженици в слънчевия следобед в столицата. От самото начало на срещата "сините" наложиха тотален натиск на обречения си съперник и с лекота разиграваха в тяхната половина без излишно напрежение.
Головата сметка за домакините откри бигериецът Омониго Темиле. В 8-та минута той получи една топка на границата на наказателното поле на гостите от Георги Чиликов и с точен удар откри резултата.
В 29-та минута след добро взаимодействие межди Георги Иванов и Любен Любенов близо до тъч линията по лявото крило, последният напредна по фланга, центрира към Георги Чиликов, който с глава покачи на 2:0.
В 40-та минута отново Чиликов с глава направи резултата класически, а само минута по-късно нигериецът Темиле също записа за втори път името си сред голмайсторите.
След почивката домакините продължиха да разиграват със самочувствие и да притесняват стража на Македонска слава. В 61-та минута Асен Букарев направи 5:0 за Левски след отлично двойно подаване с Георги Чиликов.
В 75-та минута активният през цялата среща Любен Любенов проби отляво и стреля по диагонала. Вратарят на гостите парира удара му, но топката отиде в Тодор Колев и след негова добавка направи резултата 6:0.
Лидерът в класирането на А група Локомотив (Пловдив) победи с 3:1 Литекс в най-интерсния мач на 27-кръг. Попаденията за Локомотив отбелязаха Мартин Камбуров от дузпа, Бобан Янчевски и Костадин Джамбазов, който си вкара автогол. За Литекс се разписа Пол Ададо. Със спечелените 3 точки Локомотив (Пловдив) направи важна стъпка към спечелването на титлата на страната. Литекс пък сложи край на серията си от 25 поредни срещи без загуба.
Настоящият шампион ЦСКА победи в мач без интрига състава на Родопа (Смолян) като гост с 3:1 на стадион "Септември" в среща от 27-мия кръг на "А" ПФГ.
Над 6 000 зрители видяха успеха на "червените", който изиграха двубоя в доста различен състав в сравнение с предните мачове.
"Армейците" наложиха превес и водеха играта през по голямата част на срещата. В 29-та минута Христо Янев проби по лявото крило и центрира на точката на дузпата. Там беше младежкият национал Маркос Чарас, който отправи неспасяем удар и откри резултата.
ЦСКА продължи с по-раздвижената си игра и застрашаваше често вратата на смолянци, като пропуски направиха Христо Янев и Евгени Йорданов. В 43-та минута коженото кълбо попадна в халфа Светослав Петров, който след много силен удар от около 25 метра покачи на 2:0.
След почивката отборът на Родопа се опита да направи нещо по-съществено, но така и играта не им спореше. В 75-та минута при центриране от корнер, бразилският защитник Жоао Карлуш получи топката фронтално срещу вратата извън наказателното поле, овладя я и стреля и направи резултата класически.
В 80-та минута смолянските футболисти се добраха до почетния гол, след разбъркване пред вратата на Стоян Колев. Там най-съобразителен беше Ивайло Петров, който оформи крайното 1:3.




 


Сходни връзки

"А" футболна група - 27 кръг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди