изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:19 EEST
ДОБРИЧ ПОЗДРАВИ ПОБРАТИМИТЕ СИ ЕВРОПЕЙЦИ    
Общество
Кметът на Добрич Детелина Николова е изпратила поздравителни писма до управите на побратимените ни градове Залаегерсег /Унгария/ и Нови Сонч /Полша/. Поводът е присъединяването на страните им в Европейския съюз с последната и най-голяма вълна от разширяване на ЕС с 10 нови страни-членки от 1 май. Поздравления кметът е изпратил и до посланиците на Полша и Унгария у нас.


Припомняме, че неотдавна от Нови Сонч пристигна предложения за участие в проекта "Нашият принос за Европа" като среща на регионите-партньори. Предстоящото издание на срещата през т.г. е второ и е под наслова "5 минути след приемането". Той предвижда среща на регионите и побратимените градове от Вишеградската група, разширена с България, Украйна и Германия. Идеята е тя да се фокусира върху общото бъдеще в Европейския съюз, а целта е да се използва по най-добрия начин възможността, която дава международното сътрудничество. По време на конференцията на представители на местните власти и граждански сдружения, на която ще бъдат поканени дипломати и политици, също новоизбраните членове на Европейския парламент, ще се проведе дискусия за състоянието на държавите, присъединени към ЕК, за отношението към други страни, за общите възможности и укрепване на партньорствата с цел пълно използване на предимствата им.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПОЗДРАВИ ПОБРАТИМИТЕ СИ ЕВРОПЕЙЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди