изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:12 EEST
ОМРАЗАТА ОТНЕМА СМИСЪЛА НА ЖИВОТА    
ЛюбопитноАко дълго потискате гнева си, започвате да изпитвате чувство за вина. Депресията, подобно на чувството за вина, също се появява тогава, когато

гневът е потиснат и насочен навътре – срещу самия себе си. Той се превръща в омраза и започва да отнема смисъла и радостта от живота.

Енергията е насочена срещу собственото Аз. Вместо да остави чувствата да се проявят естествено, депресираният възприема всеки изблик на чуждия гняв като доказателство за собствената си незначителност и потиска своя гняв. Актът на възпиране още повече го опустошава. Често депресията е съпроводена с тъга. Обикновено тъгата отминава при настъпване на някакъв обрат в живота. Депресията – не. Депресираният човек изглежда забързан, разтревожен, прави отчаяни опити да прикрие гнева и омразата към себе си.

Да се понася това състояние дълго време е изтощително. Защитните механизми отслабват, прекратява се излъчването на положителна енергия. Усещането за безпомощност и гневните мисли са насочени всъщност към самия него. В известен смисъл те подсказват, че има нещо нередно в начина, по който се оправяме в живота. Ако човек не се погрижи преди всичко за себе си, ще бъде безполезен и за себе си, и за останалите. За да стане това, той трябва да извърви мъчителния път към вътрешната си свобода.

Свободният човек е готов да поема отговорност и за доброто, и за злото в своя живот. Осъзнал собствената си уязвимост, вижда по-ясно, разбира повече и успешно решава личните и служебните проблеми. Винаги е весел, здрав и жизнен. Срещу депресията и общото рязко понижаване на жизнения тонус лекарите препоръчват да се приемат много витамини. Но има и безплатни “лекарства”, които могат да ви бъдат от полза.

Например: Всеки ден излизайте на чист въздух. Вървете пеш. Светлината повдига тонуса. Ходенето стяга мускулите и ви кара да дишате дълбоко, а това дава повече кислород на белите дробове. На открито събирате и повече енергия.
 


Сходни връзки

ОМРАЗАТА ОТНЕМА СМИСЪЛА НА ЖИВОТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди