изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:22 EEST
ПЕСЕННИ МАЙСКИ НОЩИ ОБЕЩАВАТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ    
КултураМаргарита Хранова ще бъде председател на журито. Рецитал ще изнесе Мария Илиева. На сцената на "Сарандев" се очакват 73 изпълнители от девет държави

16-ия Европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев - Добрич'04" ще се проведе от 11 до 14 май, под егидата на кмета на Добрич Детелина Николова. Маргарита Хранова ще оглави международното жури, съобщи на пресконференция вчера директорката на младежкия дом "Захари Стоянов" Камелия Койчева. В журито ще бъдат още Вячеслав Кушев, Етиен Леви, Алис Боварян, Мая Райкова, Николай Текелиев, Николай Бинев, Мартин Кърнолски, Мамука Саакашвили /Грузия/, Мансур Ташматов /Узбекистан/, Весела Райчинова /Израел/, Светлана Кононова /Русия/. Специален гост ще бъде Олга Камбурова - музикален продуцент на Българското национално радио.
Конкурсът ще бъде открит от миналогодишния носител на Гран При - Стоян Петров. Тази година водещи на "Сарандев" ще са трима млади хора - Боян Плачков, Дамян и Митко от СОУ "Св. Климент Охридски". Традиционно ще се връчат награди в двата раздела - индивидуални изпълнители и авторска песен, както и Голямата награда "Сарандев".
В конкурса ще участват 73 изпълнители - 59 българи и 14 чужденци - от Русия, Узбекистан, Грузия, Молдова, Гърция, Израел, Германия, Италия.
Мото на надпреварата ще бъде "Не на наркотиците! Не на страха! Да пазим природата! Да спасим човечеството!". В рамките на съпътстващата програма на "Сарандев" на 11 май ще бъде открита изложба-живопис "Енигматични знаци" на Николай Тодоров. След втората конкурсна вечер на 13 май рецитал ще изнесат Маргарита Хранова и Етиен Леви. За следващия ден е насрочена дискусия на тема "Вокалният педагог - преподавател, мениджър, продуцент" с водещ Мартин Кърнолски. награждаването и галаконцертът на лауреатите ще бъдат на 14 май от 18 ч. След това рецитал ще изнесе Мария Илиева.

 


Сходни връзки

ПЕСЕННИ МАЙСКИ НОЩИ ОБЕЩАВАТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди