изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:46 EEST
РАЗСТРЕЛВАТ БЪЛГАРСКИ МЕДИЦИ В ЛИБИЯ    
Коментари Българи, стига сме мълчали. Дайте воля на гнева, възмущението и обидата си от гаврата на либийските власти с българските медици и българския народ! Пишете тук за всичко, което ви вълнува по Делото в Либия. От 6 май - Гергьовден - броим 60 дни до оневиняването на медиците ни или потвърждаването на разстрела.

ГЛАСУВАЙТЕ В АНКЕТАТА НА "НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА" ВДЯСНО НА ЧЕЛНАТА СТРАНИЦА НА САЙТА:

Невинни ли са осъдените на смърт български медици в Либия и трябва ли да бъдат оневинени и освободени?


Добруджа е далеч, много далеч от София.
Добруджа е далеч, много далеч от българските политици.
Добруджа просто не прави бели на София, защитавайки собствените си интереси, и затова е много далеч.
Добруджа обаче не е по-далеч от който и да е истински българин до съдбата на вече осъдените на смърт български медици в Либия.
Всъщност, сензацията се очакваше. Умишлено ни я сервираха на големия български, християнски и православен празник - Гергьовден, на Георги Победоносец. Тя просто бе логичен завършек на политическата игра между Триполи и София.
Широкият кръг на българското общество не знае за един слух. И той е, че едно лице е свързано косвено с един опит за сваляне на държавния глава на Либия - Кадафи, от власт.
Широкият кръг на българското общество не знае, че медиците ни са работили в болница, където се лкуват деца от... СПИН и това, че болестта се е изострила при едно или друго дете не след несъзнателната намеса на наш медик в Либия, работещ в същата болница.
Широкият кръг на българското общество не знае, че един министър-председател, най-вероятно, е получил не малко количество петрол от Либия в началото на скандала, тайно.
Широкият кръг на българското общество знае, че българските медици всъщност бяха един силен популистки политически коз в ръцете на прохождащи политици, които безскрупулно го използваха и предстои да го използват единствено за вдигане на политическия си рейтинг или като спасителен пояс, за да се избавят от тресавището на забравата.
Не малка част от българското общество, ако се стигне до реализиране на наложеното смъртно наказание, няма да прости на никой, ангажирал се със спасяването на българските медици. Било той български политик, било американски или европейски дипломат. Източните дипломати липсват, защото ние, по-скоро скапаните ни политици, ревностно отхвърлиха помощтта на мнози, които реално можеха и могат да помогнат за спасяването на българските медици в Либия, а с това и на достойнството ни на българи, на нация, която не убива.
Аз мисля, че с налагането на смъртното наказание на нашите сънародници просто приключи един етап от тази дълга политическа интрига.
Имам чувството, а и съгласието на приятили, че сега настъпва времето, в което Кадафи ще се покаже на света в ролята, освен на арабски Зевс, а и като човек, тръгнал по един съвсем нов път за арабския свят - европейския, но ще се докаже и като един мъдър и благороден човек. След заплащането на авиокатастрофата, това е втората възможност на Кадафи да изгради един нов и приемлив личен образ за демократичния свят. Свят, към който най-силно го тласнаха собствените му деца, единствените хора, на които той има пълно доверие.
Тези дни, най-вероятно, ще се наслушаме, нагледаме и начетем на какви ли не коментари, изказвания, прогнози...
Всъщност, нека видим кой какво мисли и какво прави.
Мисля, че започва един дълъг процес на укротяване на естествените родителски страсти в Либия, говоря за родителите на болните от СПИН деца.
Мисля, че идва ред в действие да влезе сценарият на една класическа пиеса, при която държавният глава намира задаволяващ всички страни изход.
Този изход, най-вероятно, ще бъде обжалване на присъдите, намеса на Кадафи за намаляване на наказанието и предаване на "престъпниците" на българското правосъдие, което ще намери вариант за освобождаването им.
Ще ми се да вярвам, че ще видим на свобода тези хора, за които знаем много по-малко, отколкото сме чували, чели и виждали.
Повтаря се сценарият с Айвазов и българската следа за убийството на папата. Тези хора, нашите медици, ще бъдат освободени, но те вече ще бъдат рухнали психически герои, които ще са приключили с политичиските си кредити.
Жалко, че ставащото в момента прави думата либиец една мръсна дума. Че народът ни се настройва отмъстително към един народ, който ни беше приятел и който няма нищо против българите и България.
Кадафи играе своята игра.
Своята игра играха Костов, Симеон II и глутници политици около тях.
Скандалът още не затихва, защото не е налучкана идея за започване на нов подобен скандал. Нека се запитаме, след "опита за убийство" на папата, и след "заразяването със СПИН" на стотици либийски деца в какво ново блато може да бъде захвърлено достойнството ни на българи. И защо?
Идват нови парламентарни избори. Пиарите работят. Ще има нов дълготраен скандал, бъдете убедени. А либийската трагедия, струва ми се, ще се превърне в празник.
ДА НЕ ДОПУСНЕМ ДА РАЗСТРЕЛВАТ БЪЛАГРСКИТЕ МЕДИЦИ В ЛИБИЯ, А ЗАЕДНО С ТЯХ И НАЦИОНАЛНОТО НИ ДОСТОЙНСТВО!

ДИМИТЪР ДУКОВ
 


Сходни връзки

РАЗСТРЕЛВАТ БЪЛГАРСКИ МЕДИЦИ В ЛИБИЯ | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОСЪДИХА НА СМЪРТ БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИ В ЛИБИЯ
Автор: Anonymous да 2004-05-07 @ 01:41 EEST
Vsichko e vqrno,no mi se struva che arabskiq
svqt ne odobrqva BG prisastvieto v IRAK .Mo-
ze bi trqbva da pomislim i za tova.Vsichko e
politika,zalko za kolegite v Libiq! Da se po-
molim za tqx,mnogo bedi se strupaxa na glavata
na Bulgarskiq narod naposledak.
D-r D.Dimitrov
ОСЪДИХА НА СМЪРТ БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИ В ЛИБИЯ
Автор: Anonymous да 2004-05-11 @ 22:34 EEST
това наистина е ...неописуемо, за времето в което живеем! ако мога да помогна с нещо, което е по силите ми бих го направила незабавно!
РАЗСТРЕЛВАТ БЪЛГАРСКИ МЕДИЦИ В ЛИБИЯ
Автор: Anonymous да 2004-05-13 @ 14:08 EEST
С подписката,която тече в момента,десетки добричлии подкрепяме призива ви,но мисля,че ефекта би бил много по-голям,ако се отправи призив към всички българи работещи в Либия да се организират и всички заедно да бойкотират тази държава,като едновременно престанат да работят и заяват,че напускат страната в знак на протест срещу нецивилизованите методи и смъртната присъда.
Д.Рашева

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди