изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:40 EEST
АНГЛИЙСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ЗАСТАВАТ ЗАД БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИ    
ПолитикаThe Daily Telegraph: Смъртните присъди са опит на Либия да прикрие множеството нарушения в болниците


Почти всички сериозни издания поместват материали за смъртните присъди срещу българските медицински сестри в Бенгази, придружени със снимки на подсъдимите, които изслушват присъдата зад решетките в съда. Британските издания обясняват подробно историята на процеса, тъй като до скоро той не бе отразяван от британските медии. "Медицинските сестри ще бъдат изправени пред наказателния отряд за разпространение на ХИВ" е заглавието на The Daily Telegraph, чиято позиция е, че Либия е избрала да отхвърли обвиненията, че лошата хигиена в болниците е станала причина за заразяването на либийските деца, като е обвинила за случващото се медиците.
Вестникът допълва, че аргументът на съда в Бенгази е в тон със закона, който задължително дава смъртно наказание, когато става въпрос за причиняване на смъртта на повече от един човек. Според The Daily Telegraph присъдите са опит на либийския режим да прикрие множество нарушения в болниците, където лошата хигиена води до недобро стерилизиране на иглите въпреки многократната им употреба.

BBC/ФОКУС
 


Сходни връзки

АНГЛИЙСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ЗАСТАВАТ ЗАД БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.53 секунди