изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:24 EEST
ЛИБИЯ СЕ ГНЕВИ НА САЩ ЗА ПОДКРЕПАТА КЪМ БЪЛГАРИЯ    
ПолитикаРФИ: Либийската национална телевизия излъчи кадри от болница в Бенгази

Либийската национална телевизия “Ал Джамахирия” излъчи днес кадри от болница в Бенгази, в която се лекуват заразени със СПИН деца, предаде РФИ.
На посещение в болницата бе дъщерята на либийския лидер Муамар Кадафи и съпругата на президента на Мали. Бяха показани няколко момичета и момчета, при които болестта е в напреднал стадий.

Националната телевизия излъчи и изявление на заместник-министъра на външните работи на Либия Хасуна аш Шауш по повод критиките на Вашингтон срещу произнесените смъртни присъди от съда в Бенгази.

“Съединените щати нямат моралното право да говорят за човешки права, дори за права на животните, след като целият свят видя гаврите над иракски затворници”, заяви аш Шауш по повод думите на говорителя на Държавния департамент Ричард Баучър, че смъртните присъди са неприемливи.
Баучър изтъкна също, че Вашингтон следи този случай отблизо и се отнася много критично спрямо нарушенията от страна на Либия на законните и човешките права на българските медици. В отговор на това изявление аш Шауш посочи, че Либия не искала да политизира въпроса, но коментарите на Баучър я принудили да отговори.

РФИ/ФОКУС
 


Сходни връзки

ЛИБИЯ СЕ ГНЕВИ НА САЩ ЗА ПОДКРЕПАТА КЪМ БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди