изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:13 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 9 МАЙ    
Ред и сигурностКатастрофи и престъпления в България

Стара Загора. Около 19.20 часа снощи в полицейското управление в града е получен сигнал за намерено тяло на възрастен мъж в дома му. 85-годишният собственик живеел сам в жилището си на бул.“Цар Симеон Велики”. При огледа, извършен от дежурната следствено-оперативна група са установени многобройни контузни наранявания по главата му, а също и дълбока прободна рана в гърба. След проведените бързи оперативно-издирвателни действия криминалистите установяват, че убийството е извършено привечер на 5 май. Като извършители са заподозрени две непълнолетни момчета /на 15 и 16 г./ и две 15-годишни момичета, и четиримата от Стара Загора. Криминалисти предполагат, че престъплението е планирано и е извършено след предварително уговаряне с цел грабеж, при който от дома на убития са отнети част от нумизматична колекция, скъп ръчен часовник и други вещи, които по-късно са намерени и иззети от дома на едно от момчетата. Непълнолетните са задържани за 24 часа. По случая е образувано следствено дело.

Следствено дело е образувано и по друг случай на същата територия, успешно разкрит при съвместната работа на криминалисти и траспортни полицаи от региона. Около 02.00 ч. през нощта на 8 май в Стара Загора полицейски екипи на РПУ и Районно то управление “Транспортна полиция” спират Давид С. /44 г/.Арменският гражданин, временно пребиваващ в Република България, управлявал лек автомобил “Ауди 80” след употреба на алкохол. На водача е взета е кръвна проба, но при задържането оказал съпротива. При извършената проверка на автомобила, проверяващият екип открил пистолет “Макаров” с патрон в цевта и седем патрона в пълнителя, а също технически средства (метални пластини) за отключване на секретни брави, автоматична отвертка и др. При проведените оперативно-издирвателни действия е установена, че пистолетът е предмет на кражба от частен дом на бул. “Патриарх Евтимий”, извършена на 29 април т.г. Тогава в жилището е проникнато чрез подбран или подправен ключ и е отнета малка метална каса. Именно в нея е бил оставен на съхранение въпросният пистолет с два пълнителя и 50 патрона, портфейл със 150 лв., 700 USD и документи за самоличност. В хода на разследването е установено, че в периода февруари – април арменският гражданин е извършил още четири кражби от частни домове в Стара Загора. В частно жилище на ул. “Ген. Гурко”, в което чужденецът е пребивавал, са открити част от отнетите при кражбите вещи – компютър, мини аудиосистема, класьор с нумизматична колекция, телефонни апарати и др. Давид е задържан за 24 часа. Изготвено е искане за постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”. По случая е образувано следствено дело.

София. Около 11 часа днес на тел. 166 е получен сигнал от граждани за забелязано тяло на мъж на строителна плоча на новостроящ се обект на ул. „Лешникова гора” в кв. „Драгалевци” край столицата. Към мястото на инцидента веднага са изпратени дежурна следствено оперативна група – СДВР и екип от столичното Шесто РПУ. Тялото е на мъж на 38 години, с две прободни рани в гърба – установява групата при извършения оглед. Допълнително е изяснено, че убитият е строителен работник, нает на обекта и за охрана. По първоначални данни строителят е родом от белослатинско село. Работата по изясняване на обстоятелствата около престъплението продължават криминалисти от СДВР и Шесто РПУ- информират от СДВР..

Търговище. Следпразнична разпивка в с Разбойна завърши в болницата за един от участниците в почерпката. Тази нощ около 1.45 часа, на излизане от питейно заведение в центъра на селото възникнал скандал между двама от клиентите и скоро по-младият мъж /38 г./ ранил с нож в корема опонента си – негов съселянин на 41години. Криминално проявеният извършител незабавно е задържан, а пострадалият е настанен в болницата в областния град, с опасност за живота. РПУ- Търговище изяснява обстоятелствата около случая . Образувано е дознание.

ПТП. 52-годишен жител на гр. Перник загина вчера при пътен инцидент на околовръстния път край София, в близост до ж.к.”Люлин”. Той пътувал в ситроена на Светослав Н. , когато към 11.15 часа 22 – годишният водач предприел неправилна маневра и се ударил в лека кола „Фолксваген голф” със софийска регистрация. При злополуката единият от пътниците в пернишкия автомобил загива на място, а други двама от същата кола – мъж и жена /на по 20 и 24 години/ и един пътник от фолксвагена – на 64 години, са настанени в болница, без опасност за живота. Девето столично РПУ разследва причините, довели до инцидента. Колегите им от Второ РПУ ще изясняват обстоятелствата около инцидент, при който на място е загинал 67 годишен мъж. Около 13.40 часа, в с. Волуяк, на кръстовището на ул. „Свобода” и бул.”Ломско шосе”, той е бил блъснат от лек автомобил „Фолксваген пасат”, управляван от 27 годишен шофьор.
Също вчера, но към 16 часа отново млад шофьор – 21-годишен мъж от град Левски претърпял злополука на пътя от града към с. Козар Белене. Водачът шофирал автомобил „Фолксваген Каравел”, когато, поради движение с несъобразена скорост,колата му се обръща на пътното платно. Пострадалият незабавно е откаран в болницата в Плевен, където към 21 часа е починал от получените травми. РПУ- Левски разследва обстоятелствата, довели до трагичната злополука.
ПАБ. Вчера около 15.30 ч. в РПУ Несебър е получено съобщение за възникнало запалване в лека кола “Опел Омега”, със софийска регистрация, собственост на 26-годишен мъж от София. Автомобилът е бил паркиран пред комплекс “Камбаните” в с. Свети Влас. Също вчера, минути преди полунощ в РПУ Средец е получено съобщение за възникнал пожар в частен дом, намиращ се в с. Бистрец. В огъня са изгорели покривът и част от втория етаж на къщата, собственост на 84-годишен мъж от същото село. Нанесените щети и причините за възникване и на двата инцидента са в процес на установяване.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 9 МАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди