изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:40 EEST
КОЛЕЖЪТ В АЛБЕНА ОБУЧАВА НЕЗРЯЩИ НА БИЗНЕС    
ТуризъмОсем клиенти на Центъра за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ в Добрич са включени в проект, финансиран от ЕС, който е спечелен и се реализира от Международния колеж в Албена, съобщи

за НДТ директорът на центъра Ивелина Стефанова. Проектът е за стимулиране на предприемачеството в туристическия и аграрния бизнес в регион Добрич и е насочен към безработните и дългосрочно безработните, в това число и хората с увреждания.
Включените в проекта клиенти на ЦСРИ са предимно добричлии със зрителни увреждания. Всеки ден в центъра те получават знания по психология на бизнеса, предприемачество, компютърна грамотност, английски език и др. Лектори са преподаватели от различни висши учебни заведения в България - София, Варна и др. Целта на проекта е чрез професионално обучение да се преодолеят съществуващите противоречия между придобитата квалификация и изискванията на реалния бизнес, повишаване на нивото на заетост, понижаване на безработицата, повишаване нивото на частната инициатива сред групите в неравностойно положение, каза И. Стефанова.
Обучението по проекта ще продължи месец и половина, предвижда се и теоретична част. Успешно приключилите курса ще получат сертификати. "Всички преподаватели са изненадани от активността на нашите клиенти - сподели И. Стефанова. - Много сме им благодарни, защото освен обучението ни включиха безплатно интернет, усъвършенстваха и нова говоряща програма".
 


Сходни връзки

КОЛЕЖЪТ В АЛБЕНА ОБУЧАВА НЕЗРЯЩИ НА БИЗНЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди