изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:09 EEST
ТЪРСИСЕ СВЕТОВНА ПОДКРЕПА ЗА ОНЕВИНЯВАНЕ НА ИЗТЕЗАВАНИТЕ И ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ БЪЛГАРСКИ МЕДИЦИ В ЛИБИЯ    
ПолитикаТони Блеър да помогне на медицинските сестри в Либия. Кофи Анан ще се свърже с либийското правителство.

Международният съвет на медицинските сестри се обърна към британския премиер Тони Блеър с молба да съдейства за освобождаването на българските медсестри и палестинския лекар, осъдени на смърт в Либия, пише "Ню Йорк таймс", цитиран от БНР.

В свое писмо до Блеър председателката на съвета Кристин Ханкок призовава британския премиер да използва влиянието си върху либийския лидер Муамар Кадафи, за да спомогне за освобождаването на българките.

Същевременно от пресцентъра на британското външно министерство заявиха за българската редакция на BBC, че са реагирали още в деня на присъдата срещу медицински сестри в Бенгази, 6 май, и на министерско ниво са изразили загриженост пред външния министър на Либия Абдел Рахман Шалгам.

Говорителка на Форин офис каза, че "Великобритания е ужасена от строгостта на присъдите" и подчерта, че министерството ще продължи подобни дипломатически постъпки, ако няма положително развитие по случая в обозримо бъдеще, съобщава top.bg
*************************
Генералният секретар на ООН Кофи Анан заяви вчера, че планира да се свърже с либийското правителство "на високо равнище" във връзка с издадените смъртни присъди срещу петте български медицински сестри и палестинския лекар, намерени за виновни от либийски съд в заразяване на над 400 деца с вируса на СПИН, предаде Асошиейтед прес.

"Възнамерявам да разговарям с тях за положението на сестрите и на хората в това положение и да видя какво може да се направи, за да им се помогне", каза вчера Анан пред Асошиейтед прес, съобщава top.bg.






 


Сходни връзки

ТЪРСИСЕ СВЕТОВНА ПОДКРЕПА ЗА ОНЕВИНЯВАНЕ НА ИЗТЕЗАВАНИТЕ И ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ БЪЛГАРСКИ МЕДИЦИ В ЛИБИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди