изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:17 EEST
СЕЛСКИ УЧИЛИЩА И КМЕТСТВА ПОПЪЛВАТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ    
НовиниНа проведения във вторник търг са изтъргувани шест имота в общините Добричка и Крушари, а вчера - два в с. Петлешково. Най-голям интерес се очаква към имотите в Балчик

17 държавни имота в общините Добричка и Крушари бяха предложени на проведения във вторник търг. Кандидати са се явили за 6 от тях като са подадени общо 11 оферти. Най-голям интерес е проявен към старото училище в с. Телериг. При наддаването на тримата кандидати началната цена от 3430 лева е скочила два пъти и половина. Това съобщиха вчера експертите в областна управа Жасмина Симеонова и Пламен Ганев. Те поясниха, че някои от предлаганите имоти са били оферирани още през 2000 г., но кандидати не е имало. Всички предложени имоти - стари училища, бивши кметства, погранични пунктове и др., са неизползваеми.
На търга е била дадена възможност да се кандидатства отделно за сгради и земя. Оферти е имало за старите училища в селата Бдинци, Вратарите, Зимница и Телериг, за стара фурна и баня във Ведрина и старо кметство в Енево.
Предстои в седемдневен срок областният управител да издаде заповед за утвърждаване на купувачите. На проведения вчера търг за имоти в общините Шабла, Тервел и Ген. Тошево са продадени земя и сграда в село Петлешково. Другите предлагани имоти са парцели от 1,5 до 3,8 декара.
Голяма част от имотите са придобити от държавата по силата на Крайовската спогодба и като такива са изключително държавна собственост, обясниха областните специалисти.
Най-голям се очаква да бъде интересът към имотите от Балчик. Търгът за тях е насрочен за следващата седмица.


 


Сходни връзки

СЕЛСКИ УЧИЛИЩА И КМЕТСТВА ПОПЪЛВАТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди