изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 02:35 EEST
ДВЕ ФИРМ СА ВКЛЮЧЕНИ В ПРОЕКТИ ЗА НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ЕС    
НовиниУслугите на Европейския иновационен център и възможностите за кандидатстване по проекти на Шестата рамкова програма за научни изследвания, технологично развитие и демонстрации на ЕС, бяха представени на традиционната бизнесзакуска на Търговско-промишлената палата в Добрич.

С тях участниците във форума бяха запознати от Ангел Милев - координатор на Европейския иновационен център у нас. Общо 68 са иновационните центрове в света - те са разкрити в 30 държави от ЕС и страните-кандидатки за членство. В тях около 1000 сътрудници работят с 65 000 клиенти - фирми и научно-изследователски организации. Чрез тези центрове не се търси пазар на фирмите, а партньори от чужбина, с които да се извърши трансфер на ноу-хау. Основната цел е насърчаване на фирмите от България и чужбина за технологичен обмен.
Проектите по Шестата рамкова програма за научни изследвания, технологично развитие и демонстрации на ЕС са предназначени за малки и средни предприятия. Целта е да се разработват продукти, които да се ползват от фирми от различни държави. Финансирането по единното от направленията е от 0,5 до 2 млн. евро, а по другото - от 2 до 5 млн. евро. Те се реализират от консорциуми с участието на научни институти и фирми от различни страни - членки на ЕС и кандидатки за членство.
Две добрички фирми също са включени в такива проекти. "Сивел", която се занимава с производство на пластмасови тръби, работи по проект на научни институти от Испания и Великобритания, в които са включени и осем фирми от Англия, Испания, Италия и България. "Акумпласт" е партньор по проект на четири научни института и 10 малки и средни предприятия от Испания, Великобритания, Норвегия и България.
На бизнесзакуската беше представена и необходимостта от въвеждането на ISO стандартите.
 


Сходни връзки

ДВЕ ФИРМ СА ВКЛЮЧЕНИ В ПРОЕКТИ ЗА НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди