изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:01 EEST
ОХРАНИТЕЛ ПРЕДЛАГА МЕРКИ ЗА ПО-СПОКОЙНОТО ПРЕСИЧАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ    
КултураЗа съдействие към редакцията на НДТ се обърна Георги Георгиев, работещ като охранител в СОУ "Св. Климент Охридски".

Той посочи, че изключително трудно се осъществявало в момента пресичането на уличното платно до училището отстрана на учениците по ред причини. Сред тях г-н Георгиев изтъкна, че платното се намирало само на 150 см от двора, не било достатъчно широко, липсвали маркировки, пътни знаци и т.н. Освен това в определени часове на деня, които съвпадат с идването на учениците, движението по бул. "Русия" било особено интензивно. Често ученици от по-малките класове се озовавали внезапно пред превозни средства и "по някаква щастлива случайност не е убито невинно дете". След местните избори през 2003 г. Г. Георгиев се срещал три пъти с кмета Детелина Николова и тя го уверила, че ще бъдат взети мерки. Според, г-н Георгиев обаче, резултат все още няма. Той предлага на улиците около училище "Св. Кл. Охридски" да бъдат поставени хоризонтална маркировка и знаци, уличното платно да се промени в еднопосочно, за да се намали потока на МПС, както и да бъде отворен нов път пред блок N 15 на жк "Дружба", по който да минават автомобилите към болница "Авицена" и квартала.
Инж. Кина Стефанова от строителната дирекция на общината обясни пред НДТ, че съвместно с кап. Тодор Петков от КАТ са посетили района на училището, за да обсъдят възможностите за решаване на проблема. Становището им е, че т.нар. бабуни не могат да се поставят, тъй като улицата е с голям наклон. Общината ще предприеме мерки, за да направи улицата еднопосочна. Най-вероятно тя ще бъде затворена от горната й страна, което ще спре и опитите на шофьорите да доказват мощността на колите си, а и за да може да бъде обслужвана частна болница "Авицена". Що се отнася до хоризонталната маркировка, инж. Стефанова обясни, че такава се прави след ремонтирането на улиците. В програмата за тази година улиците край училища имат предимство, така че след изкърпването на улицата край СОУ "Св. Кл. Охридски" ще се пристъпи и към хоризонталната й маркировка, увери инж. Стефанова.

 


Сходни връзки

ОХРАНИТЕЛ ПРЕДЛАГА МЕРКИ ЗА ПО-СПОКОЙНОТО ПРЕСИЧАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди