изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:48 EEST
"АКВА - СПОРТ" СЕ ЖАЛВА НА СИМЕОН ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИНЕЛ НА ДОБРИЧ    
ОбществоЖалба срещу областния управител на Добрич е депозирана при премиера


Жалба срещу областния управител на Добрич Иван Иванов е депозирана при премиера Симеон Сакскобурготски заради допуснати съществени нарушения при провеждането на конкурсите за възлагане на временното стопанисване на морските плажове в Добричка област, научи “Фокус” от жалбоподателите от варненската фирма “Аква – Спорт” ООД.

Това е втора поред жалба, адресирана до премиера срещу действията на областния управител на Добрич по повод провеждането на тази процедура. В центъра на скандала отново е централният морски плаж на с. Кранево. Назначената от Иванов комисия със задача да проведе прякото договаряне с кандидатите за стопанисване на плажовете през летния сезон на 2004г. е допуснала множество съществени нарушения, твърдят от “Аква – Спорт”.
Според фирмата има три сериозни нарушения.

Първото е, че областният управител в нарушение на Наредба № 3 на министъра на регионалното развитие е обявил процедурата само в един местен вестник – “Нова добруджанска трибуна”, пропускайки да я обяви и в един столичен ежедневник, каквото е изискването на Наредбата.

Второто нарушение е при осъществяването на процедурата. Според жалбоподателите класирането, направено от комисията е в нарушение с критериите за определяне на ползвателите на плажа. Третият гаф е липсата на изложени съображения в подкрепа на извършеното от комисията класиране и липсата на мотиви в заповедта на Иванов.

“Най – странното обаче е това, че за спечелил процедурата за краневския плаж областният управител на Добрич е определил фирма “ВИВ КОМЕРС 98” ООД, която в продължение на повече от година е дължала неизплатена сума в размер на 2516,82 лева към “Електроразпределение - Варна” ЕАД – клон Добрич, именно поради обстоятелството, че е стопанисвала същия плаж за летен сезон 2002 г.”, се казва в жалбата на “Аква Спорт” до премиера Симеон Сакскобургготски.

Готови сме да атакуваме решението на областния управител пред Върховния Административен Съд, съобщиха от “Аква - Спорт“ ООД.

ФОКУС
 


Сходни връзки

"АКВА - СПОРТ" СЕ ЖАЛВА НА СИМЕОН ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИНЕЛ НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди