изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 07:37 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 13 И 14 МАЙ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в бюлетина на МВР

******* 14 МАЙ 2004

НЦБ „Интерпол”. Вчера, в изпълнение на постановление на Върховна касационна прокуратура, от страната ни бе екстрадиран италианският гражданин Микеле Вентимигля /46 г./. По информация на „Интерпол” Вентимигля е осъден на 16 години лишаване от свобода от съда в гр. Терано. Той е обвинен за трафик на наркотици и измами с фалшиви документи за трафикиране на крадени автомобили. На 18 април миналата година италианските власти го обявяват за международно издирване. На 3 юни 2004 г. при проверка е засечен и задържан от пловдивската полиция. Оказва се, че от 25 март италианецът е притежавал карта за продължително пребиваване в страната ни. Екстрадицията бе извършена в 13.55 часа от Аерогара-София.

НСГП. 3250 недекларирани DVD-дискове и 3 300 обложки за тях са открити при съвместна операция на гранична полиция с митнически служители и служители на РДВР-Добрич. Незаконният товар е намерен при проверка на товарен автомобил „Скания” при влизане в страната ни на ГКПП-Кардам. Това става в късните часове на 12 май. Недекларираната стока е иззета. Дознание е образувано срещу шофьора Димитър А. /38 г./ от Търговище. Уведомена е районната прокуратура в Генерал Тошево.

Пловдив. 44-годишна жена е била намушкана с нож от сина си вчера в апартамента им в Пловдив. Около 17.30 ч 24-годишният Иван Т. съобщава в полицията, че открил майка си в безпомощно състояние в дома им в ж.к.”Тракия”. Пострадалата била настанена в болница с прободни рани на гърба и ръката. Само след няколко часа полицията установява, че вероятният извършител на престъплението е Иван Т. Оказва се, че същия ден той изнесъл от апартамента вещи, които продал или заложил. Няколко часа по-късно, след алкохолна почерпка, се прибрал вкъщи, скарал се с майка си и последвало намушкването. Иван Т. е задържан в ареста на ОСС-Пловдив.

София. Вчера на Околовръстния път в района на разклона за Суходол патрул на магистрална полиция спира за проверка „Москвич”, управляван от Райчо Д. /42 г./. В колата пътува и Петър А. /40 г./. В автомобила служителите на реда откриват бутилки с оцетен анхидрид, общо около 13 литра-прекурсор за производство на синтетична дрога. Двамата са предадени на следствието
Друг патрул на магистрална полиция-СДВР спира за проверка на разклона за полицейската школа-Долни Богров „Опел-Вектра”. Зад волана е Радослав И. /32 г./, с него пътува съпругата му Веселина Д. /26 г./. в личния багаж на семейството полицаите откриват автомат АК-7.62 мм със сгъваем приклад и два пълнителя за него с общо 50 патрона. Двамата съпрузи са задържани за 24 часа и с прокурорска санкция срокът е удължен с нови 72 часа. Работата по изясняване на случая продължава.
Вчера в Първо РПУ жалба подава 31-годишна столичанка, която обяснява, че 12-годишната й дъщеря е изнасилена от непознат младеж. Криминалистите бързо попадат по следите на извършителя и задържат 16-годишния Т.М., известен на полицията. Непълнолетният е подаден на следствието за образуване на предварително производство.
В Първо РПУ е задържана Богдана П. /56 г./. Установено е, че дамата направила опит да продаде недвижим имот в кв. „Христо Ботев”, използвайки фалшиви документи. Срещу нея е наложена мярка „Парична гаранция”. За аналогично престъпление е задържан и Николай К. /54 г./. Той бил засечен от криминалисти на СДВР малко след като успял да измъкне от столичанин 5000 лева, обещавайки му съвместен „бизнес”. Срещу него е образувано дознание.
При провеждане на специализирана полицейска операция срещу разпространение на наркотици в Трето РПУ са задържани Огнян И. /24 г./ и Румен Л. /25 г./. Двамата регистрирани наркомани са засечени в момент на разпространение на дрогата. В тях служителите на реда намират 15 пакетчета хероин. Те са предадени на следствието.

Плевен. Група крадци са задържани след упорита работа на криминалисти от Първо РПУ. В началото на април неизвестни успели да „се снабдят” с външен трансформатор от местността Бял Баир. Генади Ф. /26 г./, Тодор Б. /27 г./, Славчо И. /31 г./ и Коци К. /24 г./ демонтирали трансформатора от електрическия стълб. Допълнителна проверка установява, че квартетът е регистриран за различни кражби, а Славчо И. и Коци К. са осъждани.

******* 13 МАЙ 2004

Бургас. Вчера, около половин час след полунощ във Второ РПУ Бургас е получено съобщение, че неизвестни извършители се опитват да откраднат микробус “Мерцедес 207 Д”, с бургаска регистрация, паркиран пред бл. 76 в ж.к. “Славейков”. Изпратените на място полицейски служители са задържали на покрива на блока опитващите се да избягат Димитър И./27 г./ и Красимир И./23 г./, и двамата от Бургас. В автомобила, с който са се придвижвали -“Шкода 120 L”, собственост на Димитър И., са открити 6 автомобилни ключове, заготовки с шестограмен накрайник и картонена кутия с електронно устройство за елиминиране на аларма. От дома на Димитър И. са иззети 9 бр.патрони, 22 кал., блок за аларма на леки автомобили, алармен блок със сирена, кутия с електронно устройство и батерия и други вещи. Младежите са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава.
София. Пазач на служебен паркинг на ул. „Резбарска” бе нападнат тази нощ към 01,30 часа от неизвестни извършители. Те срязали оградната мрежа и със сила отнели пистолета на пазача. След това нападателите започнали да разбиват автобуси на паркинга, от които измъкнали радиокасетофони, видео и друга техника. Грабежът се разследва от служители от Пето РПУ.
Столичанин от кв. „Банишора” подал жалба във Второ РПУ за извършени многократни блудства с малолетната му дъщеря в двор на ул. „Странджа”. Криминалистите от ПУ „Сердика” са установили, че извършител на престъплението е 65-годишният Кузман А., регистриран за различни деяния, осъждан. Той живеел на същата улица. Срещу него е образувано дознание, подготвено е искане до прокуратурата за взимане на постоянна мярка „задържане под стража”.
Грабители бяха задържани след жалби на техните жертви. Криминалисти от Четвърто РПУ заловиха Ивелин М./25 г./, известен на полицията, който нападнал столичанка на спирка на бул. „България” и отнел чанта с мобилен телефон и 1200 лева. Той е с мярка „задържане под стража”. След нападение на жител на с. Лозен и грабеж на златните му накити, извършителите Светослав Г./18г./ и Владимир Й./18г./ са задържани от служители в Осмо РПУ
В различни квартали на столицата бяха заловени няколко наркопласьори след проведени специализирани полицейски операции. Полицаи от Второ РПУ хванаха зад блок в ж.к.”Банишора” Людмил А./23г./, регистриран за различни престъпления. В него са намерени 24 топчета хероин. След разпит същият е предаден на следствените органи. Негов „колега” бе спипан в района на училище „Цв. Радойнов” от служители на Трето РПУ. Граждани сигнализирали, че в района на училището младеж пласира наркотични вещества. На ул. „Средна гора” е задържан Пламен Р./28г./, регистриран и осъждан. В него са открити пликчета с амфетамин. Автопатрул на Шесто РПУ и патрул на СОД-СДВР също се отчетоха със заловени пласьори- в Петър И./26г./ и Борислав Б./21г./ са намерени хартиени пликчета с амфетамин и кокаин.
Група джебчийки от Червен бряг бяха заловени от служители на Второ РПУ. Гастрольорките отмъкнали от касата на магазин на бул. „Мария Луиза” 1700 лева. Росица Г./19г./, регистрирана, осъждана, Руска И./29г./ и Ангелина Р./24г./, също регистрирани, заедно с две малолетни момичета се вмъкнали в магазина. Те издебнали невниманието на касиерката и откраднали парите, които по-късно са иззети от полицаите. Трите са задържани за 24 часа.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 13 И 14 МАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди