изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:49 EEST
"ЩЕ СЪЗДАМ ПЕСЕН, КОЯТО ДА ОСТАНЕ В СЪРЦАТА НА ХОРАТА"    
КултураПред НДТ носителката на Гран При от тазгодишното издание на "Сарандев" - Мария Николаева от София



- Какво е усещането Ви като носител на Голямата награда?
- Чувствам се странно, защото конкуренцията беше доста голяма и не вярвах, че ще спечеля точно аз. Но явно талантът ми, умението да общувам с публиката ми помогнаха да впечатля, освен нея, и журито.
- Вие работите като начален учител. Но все пак в какво се изразяват заниманията Ви в областта на музиката?
- Записвам към "Александра филмс" дублажи на филми. Тоест, когато във филмите има песни, аз ги дублирам на български. Например, доста популярната песен "Can you feel the love tonight" на Елтън Джон, във филма "Царя лъв" я изпях аз като "Тази нощ любов изгря".
Иначе с музика се занимавам професионално от четири години. Но, както казват повечето изпълнители, пея от малка. Учила съм се от Васил Найденов, колкото и странно да звучи. Пяла съм негови песни. Аз имам теория, че жените е хубаво да се опитват да пеят мъжки песни. Въпреки че има разлика в тоновия обем на мъжките и женските гласове.
- Как решихте да участвате в конкурса "Сарандев"?
- Две години все изтървах срока за записване, но сега все пак успях да се вместя в тях. Първата вечер изпълних песента на Александър Бръзицов и Михаил Белчев "Изповед". Тя беше направена специално за мен и специално за този конкурс и ще остане във фонда му. Втората вечер пях парче от репертоара на Anastacia.
Аз знам, че имам талант и заслужавам тази награда, колкото и гръмко да звучи. Но за мен тя бе учудваща заради конкуренцията. Всички бяха много талантливи.
- Получавала ли сте и други награди?
- Не. И, ако стана толкова известна, колкото възнамерявам, няма да забравя да споменавам винаги, че съм тръгнала от Добрич.
- От думите Ви разбирам, че имате конкретни идеи.
- Амбициите ми са да направя поне една песен, която да остане в сърцата на хората и, когато искат да поздравят някого, да се обяснят в чувства, да използват моята песен. Това е мечтата ми. А ако бъдат повече песните, това ще е страхотно.
- Имате ли предвид конкретна песен?
- Създала съм една моя песен, която е на ниво демозапис и сега търся подходящ аранжьор. Това е важно, за да прозвучи тя актуално и да хване чувствителността на душата ми, да мога да се изразя с нея.

 


Сходни връзки

"ЩЕ СЪЗДАМ ПЕСЕН, КОЯТО ДА ОСТАНЕ В СЪРЦАТА НА ХОРАТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди