изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-06-26 @ 07:23 EEST
ДАНЪЧНИТЕ РЕВИЗИИ И ПРОВЕРКИ СЕ ЦЕНТРАЛИЗИРАТ В ТДД    
ИкономикаТова става ясно от коментар на Главна данъчна дирекция по повод слуховете за закриване на данъчни служби

За слух за закриване на данъчната служба в Каварна съобщи електронното издание "Балчик инфо", като се позовава на вестник "Фар". В публикацията се казва, че този слух върви от два месеца насам, а коментарите на данъчни служители, пожелали анонимност са, че закриването е неизбежно. Данъчната служба обслужва общините Каварна и Шабла. Опасенията са, че закриване на службата би изправило пред сериозни трудности гражданите. Предполага се, че за регистриране на касови апарати или за най-обикновени услуги те ще трябва да пътуват до Добрич. Твърди се, че становището на Министерството на финансите е, че териториалните данъчни служби не са икономически изгодни и подлежат на закриване.
По този повод вчера Главна данъчна дирекция излезе със специален коментар. В него се казва, че данъчната администрация се намира в период на реформа, чийто резултат ще бъде подобряване обслужването на гражданите и фирмите и повишаване на ефективността на самата администрация. Централизирането на определени процеди е първата крачка, която трябва да предприемем. Реформата не е самоцел. Тя се прави в услуга на хората. Изграждайки ефективни структури в отделните области, ще предоставим възможност на обществото да ползва различни начини за подаване на декларации, плащане на данъци, ползване на услугите на данъчната администрация. Във връзка с появилите се "слухове" в Добрич, искаме да изкажем готовността си за сътрудничество с всички организации, представители на бизнеса, институции. Остро осъждаме опитите за противопоставяне на обществото и данъчната администрация" - се казва в коментара. В него се обяснява, че процесът на централизация предвижда в Каварна и Балчик да се запазят функциите по обслужване на данъкоплатците. Единствената промяна ще бъде подобряване на обслужването - въвеждане на нови възможности за подаване на декларации и плащания, съкращаване на разходите и времето за контакт с администрацията. "Организацията и управлението на ревизиите, проверките и принудителното събиране ще се централизират на ниво териториална дирекция. Този процес няма да повлияе по никакъв начин на стопанските субекти. Като предимства на този подход отчитаме по-добър контрол от страна на директора на ТДД към служителите в тези функции и намаляване на предпоставките за корупция. Данъчната администрация е отворена за диалог и отрича натиска като средство за постигане на целите. Сътрудничеството между администрацията и данъкоплатците е единствения път за създаване на модерна и ефективна приходна администрация, каквато всички заслужаваме" - се казва още в становището на ТДД.
 


Сходни връзки

ДАНЪЧНИТЕ РЕВИЗИИ И ПРОВЕРКИ СЕ ЦЕНТРАЛИЗИРАТ В ТДД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди