изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:44 EEST
ШВЕЙЦАРСКИ БАНКЕРИ ПРОЯВЯВАТ ИНТЕРЕС КЪМ ПАРТНЬОРСТВОТО "ШАФХАУЗЕН-ДОБРИЧ"    
ИкономикаНа първо опознавателно посещение в края на седмицата пристигна във Варна група от 55 банкери, предприемачи, клиенти и приятели на най-големия швейцарски банков концерн UBS.

Гостите, повечето от които бяха придружени от съпругите си, съпровождаше посланичката на РБългария в Берн Н.П. Иванка Петкова. Целта на визитата, организирана от Центъра за управление и развитие “Волфсберг” към UBS, бе да се запознаят с природната и икономическата характеристиката на региона и възможностите за инвестиции. Тази възможност им предостави с актуална информация на деловата среща в петък кметът на Варна Кирил Йорданов.
По лична покана на посланик Петкова в съботната програма на групата участваха директорката на МБАЛ-Добрич д-р Жанина Калинкова, Елена Бъчварова от работната група на Дружество “Шафхаузен-Добрич”, директорът на балчишката болница д-р Димитър Кръчмаров и неговият заместник. Поводът за това бе предварително проявеният интерес на швейцарските финансисти към партньорствата между наши и техни болници. Нестандартен подарък, оценен изключително високо от гостите,им поднесоха вечерта варненци – посещение на операта “Аида”от Верди.Нестихващите аплодисменти и спонтанни признания на немски език от рода на “Гледали сме тази опера във Верона и Цюрих, но това представление е най-добро!”, бяха красноречива оценка за изпълнителите. След това срещата продължи с коктейл на кмета на Варна в официалната зала на обновения Археологически музей. Д-р Кръчмаров и д-р Калинкова имаха тук нелеката задача да представят в няколко минути същността на болничните партньорства с Кантон Цуг и Шафхаузен. Поради изключителния интерес на аудиторията, получила предварителна информация в Швейцария от д-р Андре Гредел, представянето на сътрудничеството между МБАЛ-Добрич и Кантоналната болница в Шафхаузен продължи близо 15 минути, прекъсвано от одобрителни възгласи и ръкопляскания.След това гостите пожелаха да узнаят повече за конкретните измерения на тази 13-годишна връзка, основана на доверието и приятелството. Ръководителите на групата Доминик Саам и д-р Тони Шоненбергер, мениджъри на “Волфсберг”, благодариха за участието на добричкия екип и споделиха, че в едно такова добро дело си заслужава да се инвестира.Гаранция за сериозността на намеренията им остана обещанието още това лято да посетят добричката болница.
Малко преди полунощ директорът на Археологическия музей д.и.н. Валери Йотов, любезен домакин на необикновената вечер, показа на швейцарските финансисти най-ценните експонати на музейната сбирка,като предизвика тяхното възхищение от многовековната история на нашата страна.
 


Сходни връзки

ШВЕЙЦАРСКИ БАНКЕРИ ПРОЯВЯВАТ ИНТЕРЕС КЪМ ПАРТНЬОРСТВОТО "ШАФХАУЗЕН-ДОБРИЧ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди