изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:41 EEST
"НОВОТО ВРЕМЕ" НЕ ИСКА ДА СЕ ИДЕНТИФИЦИРА СЪС СЕГАШНОТО УПРАВЛЕНИЕ    
ПолитикаТова заявиха в Добрич народни представители от парламентарната група и членове на организационния комитет за учредяване на партията



"Бъди BG" е запазеното изречение на "Новото време". Под това мото преминава и обиколката на нововремци из страната. Вчера те бяха в Добрич. Пристигнаха депутатите Юлияна Дончева и Радослав Коев, както и членовете на организационния комитет за учредяване на партия "Новото време" Красен Кралев, Ивайло Кирилов и Георги Торнев, който е и негов зам.-председател.
Няма да участваме в сделки под масата, защото не искаме да се идентифицираме със сегашното управление, но ще сигнализираме за проблемите около различни министри, заявиха нововремци. Те посочиха, че вече са сигнализирали за действия на министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски. Предстои да вземат решение за здравния министър Славчо Богоев относно закриването на единствената клиника за наркомани в Суходол, за която се предполага, че ще бъде приватизирана. Има критики и към спортния министър Васил Иванов-Лучано за сделката с "Универсиада", която била скандална и достатъчна да си подаде оставка. В същото време бе заявено, че "Новото време" не цели смяна на министри и налагане на свои кандидатури. Всяка смяна на министър би била криза за парламента и няма да е толкова лесно да се изберат подходящите хора при разслоението в Народното събрание, смятат членовете на "Новото време". Според тях, смяната на министри е палеативна мярка. Те нямали желание да участват в изпълнителната власт в този формат.
"Новото време" не подкрепя идеята за предсрочни избори, защото имаме уникалния шанс до края на този мандат да се гласуват законопроекти, които да преобърнат политическото бъдеще на България, заяви Юлияна Дончева. Такива законопроекти са тези за референдумите и новия избирателен кодекс. Целта им е да въведат мажоритарния избор. Според нововремци, призивите за предсрочни избори са евтино политиканстване и губене на време. Това, че новоучредената партия на Иван Костов ще се стреми към предсрочни избори, също определиха като поредно лицемерие.
Депутатът от Варна Радослав Коев заяви, че "Новото време" ще настоява за промени в закона, които да не позволят нова подмяна на вота на добруджанци. Той изрази предположение, че тук са били пренасочени гласовете от Турция, тъй като ставало въпрос за интереси в земеделието.
Стана ясно, че "Новото време" ще изгражда структурите си по места след учредителния си конгрес, който ще бъде в началото на юли.

 


Сходни връзки

"НОВОТО ВРЕМЕ" НЕ ИСКА ДА СЕ ИДЕНТИФИЦИРА СЪС СЕГАШНОТО УПРАВЛЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди