изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:15 EEST
ЗАТВАРЯТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ПРЕЗ ЛЯТОТО    
ОбразованиеСъс заповед на кмета Детелина Николова е определен режимът на работа на детските градини в Добрич.

Организацията на забавачниците през лятото е определена със споразумение между кмета и синдикатите. Тя цели целесоъбразно изразходване на средствата от утвърдения бюджет на дейност "Общински отговорности" за тази година. Предвижда се в периода от вчера до 30 юни всички детски градини да работят в редуцирани групи. До две групи ще има в детските градини с номера 11, 26 и 32, а с до 3 групи ще работят ЦДГ с номера 7, 8, 9, 10, 12, 17, 18, 20, 23, 24, 25, 29, 27, "Рилци" и филиалът на "Водно стопанство". В периода от първи юли до 31 август ще бъдат дежурни детските градини с номера 23, 10, 24 и 26.

Директорите на дежурните детски градини ще трябва да осигурят приемането на деца от всички детски градини в града и по 2 учителки и 1 леля на група от близкостоящите ЦДГ.

Проблем на родителите остава как ще се грижат за децата си през лятото, тъй като отсега е ясно, че четирите дежурни детски градини няма да могат да поемат децата от всички останали. НДТ научи, че в забавачниците вече се правят списъци на децата, които да бъдат настанени при ваканция на тяхната детска градина в дежурна. Проблемът е в това, че в тях ще попаднат само част от малчуганите, а тези, чиито родители са пропуснали да се запишат в списъците, няма да имат шанс да попаднат в дежурна ЦДГ, е разяснено отсега на родителите. Тези, които не могат да осигурят грижи на баби и дядовци за малчуганите, докато общината прави икономии от забавачниците, предупреждават, че ще оставят децата си до входа на дежурните детски градини.
 


Сходни връзки

ЗАТВАРЯТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ПРЕЗ ЛЯТОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди